Rødt støtter aksjon mot bompenger

12 bommer skal opp, denne står på Veumveien.  Men Rødt Fredrikstad vil ikke ha bompenger i det hele tatt.

12 bommer skal opp, denne står på Veumveien. Men Rødt Fredrikstad vil ikke ha bompenger i det hele tatt. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Rødt Fredrikstad mener at så lenge kommunen ikke har pengene til veiutbyggingen, så må den stanses, skriver Sol Skipnes.

DEL

Leserbrev

Den 11. september blir det demonstrasjon mot bomringene som skal settes opp rundt Fredrikstad. Rødt Fredrikstad støtter dette initiativet helhjertet.

Det skal settes opp tolv bommer rundt Fredrikstad og elleve bommer rundt Sarpsborg. Det er 23 bommer mellom to kommuner hvor flere innbyggere pendler mellom byene til jobb og fritidsaktiviteter.

Rødts politikk på dette er soleklar: «Utbygging av veier skal ikke finansieres av bompenger». 80 prosent av bypakken går til veibygging. Bompenger rammer uavhengig av inntekt. Det er en usolidarisk avgift, som i verste fall vil medføre at familier blir nødt til å nedprioritere aktiviteter som går etter arbeid og skole på grunn av ekstra kostnader.

En slik by ønsker vi ikke! Både ordfører Nygård og leder i Fredrikstad Ap, Siri Martinsen, melder ifra at de ønsker å delta på aksjonen fordi staten ikke bidrar mer. Likevel valgte de å stemme for bypakken. Ved flere anledninger er også Frp ute for å vise sin avstand til tross for at med Frp i regjeringen så har bruken av bompenger økt drastisk.

Vi kan ikke bruke penger vi ikke har for så å kreve det tilbake fra bilistene.

Rødt Fredrikstad mener at så lenge kommunen ikke har pengene til veiutbyggingen, så må den stanses. Vi kan ikke bruke penger vi ikke har for så å kreve det tilbake fra bilistene. Folk her i byen vil havne i en situasjon hvor de må passere bommer for å komme til arbeid, fritidsaktiviteter og butikken.

Vi har heller ikke tilstrekkelig med kollektivtransport som passer til beboernes behov, så det er vanskelig å la bilen stå. Det ville være fornuftig å bruke pengene på bedre og billigere kollektivtrafikk for å få ned bilbruken, istedenfor å kreve inn en ekstraskatt for flere bilveier.

Arbeiderpartiet har foreslått at det skal brukes ti millioner kroner på for eksempel busskort for dem som blir rammet. Hvis planen om bomringer fortsatt går igjennom, ønsker Rødt at de pengene heller går inn i en fellespott hvor de som har inntekt under 4G kan søke fritak for bompengene.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags