Gjør Dampskipsbrygga mer menneskevennlig

Arbeidet på Dampskipsbrygga pågår fortsatt. Nå ber Fredrikstad Venstre om at Dampskipsbrygga skal bli mer enn bare en plass, den må bli en virkelig møteplass.

Arbeidet på Dampskipsbrygga pågår fortsatt. Nå ber Fredrikstad Venstre om at Dampskipsbrygga skal bli mer enn bare en plass, den må bli en virkelig møteplass. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Fredrikstad Venstre vil har flyttbare benker, bord, blosterkasser, busker og sjakkspill som enkle, trivelig grep for å gjøre Dampskipsbrygga til møteplass som folk vil bruke.

DEL

Leserbrev

Om kort tid står den nye plassen ved Dampskipsbrygga klar. Parkeringsplassene er borte, bilene må dele veien med syklister og fotgjengere, og vi får et nytt torv. Det er vel og bra. Men vi ønsker at Dampskipsbrygga skal bli mer enn bare en plass, den må bli en virkelig møteplass, laget for folk. Det mener vi er riktig byutvikling. I utgangspunktet ville vi at den skulle bli grønnere, med mer trær, busker og planter. Grønnere omgivelser skaper liv og trivsel, og gjør byrom til steder vi ønsker å oppholde oss i. Nå har plassen blitt litt grå og kjedelig, synes vi.

Men plassen ligger der, så da må vi foreslå tiltak som kan friske den opp. Da ombyggingen ble vedtatt i 2018, ble det jo argumentert for at dagens utforming og stenlegging måtte bli sånn fordi det skulle være plass og rom for festivaler og store arrangementer. Men dette vil jo bare skje på noen få av årets 365 dager. Vi i Venstre vil derfor foreslå noen enkle, men forhåpentligvis trivelige grep.

■ Flere flyttbare benker og bord.
■ Mange blomsterkasser og busker, som kan flyttes ved behov.
■ Et par store sjakkspill i brostenene, leker og spillebord, som også kan flyttes ved behov.

Vi tror dette er enkle og hyggelig tiltak som kan gjøre Dampskipsbrygga litt mer tiltrekkende og litt mer vennlig for folk, slik at det faktisk blir en møteplass gjennom hele året.

Trond Svandal og Hanne Bonnevie-Svendsen

Ordførerkandidat og andrekandidat

Trara

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags