Bymiljølista vil ha fontene på Dampskipsbrygga

Populær fontene: Siden Stortorvet ble åpnet av ordfører Jon-Ivar Nygård 17. mai 2014, har folk strømmet til plassen. – Suksessen bør gjentas på Dampskipsbrygga, mener Bymiljølista.

Populær fontene: Siden Stortorvet ble åpnet av ordfører Jon-Ivar Nygård 17. mai 2014, har folk strømmet til plassen. – Suksessen bør gjentas på Dampskipsbrygga, mener Bymiljølista.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– En fontene vil komplettere opplevelsen med sitt rennende, rislende vann, og være en uimotståelig kilde til hygge, lek og moro, skriver Jan-Kåre Fjeld.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Kan Fredrikstad bli «Fontenebyen»? Ja, hvorfor ikke? Se bare hva fontenen på Stortorvet har gjort for trivsel og glede og aktivitet, akkurat slik vi ønsker å se et torv! Nå er det et nytt «torv» som skal se dagens lys: Dampskipsbrygga skal oppgraderes og forskjønne byen vår enda mer – der et selvfølgelig mål for planleggerne er å gjøre stedet til en attraktiv møteplass for små og store.

Men hva er det som gjør en plass attraktiv? Ja, derom strides de lærde og ikke fullt så lærde. Men en ting er de aller, aller fleste enige om, og det er at lyden og synet av rennende, rislende vann og bølgeskvulp har en unik tiltrekningskraft. Så når vi nå diskuterer utforming og materialer og pris for forskjønnelsen av Dampskipsbrygga, mener Bymiljølista at ved å anlegge en fontene på plassen, så er attraktiviteten langt på vei sikret. For mens elva tidvis sørger for bølgeskvulp, vil en fontene komplettere opplevelsen med sitt rennende, rislende vann, og være en uimotståelig kilde til hygge, lek og moro! Tenk det ...

Ja til f-ordet: Fontene!

I Bymiljølistas program sier vi at vi er på parti med de fire elementer: ild, luft, jord og vann. Der beskriver vi under «VANN», at vi «anser elvebreddene som et stort uutnyttet potensial for hyggelige, helsefremmende aktiviteter..». Vi sier også at «vi er glade over å se at fontenen på Stortorvet skaper stor trivsel og glede, og vil jobbe for at Fredrikstad får flere fontener og vannskulpturer til glede for små og store».

Det skulle dermed bare mangle at vi ikke fremsetter dette, etter vår mening, svært gode forslaget til utsmykning av byens nye møtested ved elva! Fontener skaper god stemning, med fin estetikk er de vakre å se på, de skaper inspirasjon for lek – og fontener i Fredrikstad er, slik vi ser det, selvfølgelige installasjoner i et bybilde til en by med sterkere tradisjoner med hensyn til vann og sjø, både til nytte og glede, enn de fleste andre byer.

Ja til f-ordet: FONTENE!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.