Gå til sidens hovedinnhold

DAB er mer robust enn FM

Artikkelen er over 3 år gammel

Marit Holmquist Fenne svarer Jan A. Vatn: – NRK har god dialog med myndighetene om vår beredskap. Den er ikke trukket i tvil.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jan A. Vatn skriver 17. oktober at FM er DAB overlegent når det gjelder beredskap, og han antyder at NRK ikke oppfyller myndighetens krav om å kunne varsle befolkningen. Jeg kan berolige Vatn med at NRK har god dialog med myndighetene om vår beredskap, som ikke er trukket i tvil. Sendernettet for DAB+ er mer robust enn det gamle FM -nettet, både når det gjelder signalmating og strømforsyning. NRK har et kringkastingsbasert digitalt sendernett som gir langt flere muligheter til å varsle befolkningen med både tekst og lyd i alle kanaler samtidig. Nettet er tilgjengelig over hele landet, langs veier og i tunneler.

NRK vil bruke alle våre plattformer for å varsle befolkningen om det oppstår en krise. Beredskapsoppdraget vårt forutsetter at befolkningen har tilgang til en DAB-mottaker, slik 83 prosent har i dag (Kantar Media, første kvartal 2018) og bruker den jevnlig, slik 3,7 millioner nordmenn gjør hver uke (Kantar Media, januar-september 2018). Teknologiskiftet fra FM til DAB+ er ennå ikke over, og det selges fortsatt mange apparater til hjem og bil. Både utbredelse og bruk forventes å øke i forhold til i dag.

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap forteller i disse dager om hva alle husholdninger i Norge bør ha for å kunne klare seg i 72 timer. En batteridrevet DAB-radio står på denne lista.

Kommentarer til denne saken