DAB er mer robust enn FM

– 83 prosent av alle nordmenn har en DAB-mottager. Både utbredelse og bruk forventes å øke i forhold til i dag, melder NRK.

– 83 prosent av alle nordmenn har en DAB-mottager. Både utbredelse og bruk forventes å øke i forhold til i dag, melder NRK. Foto:

Av

Marit Holmquist Fenne svarer Jan A. Vatn: – NRK har god dialog med myndighetene om vår beredskap. Den er ikke trukket i tvil.

DEL

Leserbrev

Jan A. Vatn skriver 17. oktober at FM er DAB overlegent når det gjelder beredskap, og han antyder at NRK ikke oppfyller myndighetens krav om å kunne varsle befolkningen. Jeg kan berolige Vatn med at NRK har god dialog med myndighetene om vår beredskap, som ikke er trukket i tvil. Sendernettet for DAB+ er mer robust enn det gamle FM -nettet, både når det gjelder signalmating og strømforsyning. NRK har et kringkastingsbasert digitalt sendernett som gir langt flere muligheter til å varsle befolkningen med både tekst og lyd i alle kanaler samtidig. Nettet er tilgjengelig over hele landet, langs veier og i tunneler.

NRK vil bruke alle våre plattformer for å varsle befolkningen om det oppstår en krise. Beredskapsoppdraget vårt forutsetter at befolkningen har tilgang til en DAB-mottaker, slik 83 prosent har i dag (Kantar Media, første kvartal 2018) og bruker den jevnlig, slik 3,7 millioner nordmenn gjør hver uke (Kantar Media, januar-september 2018). Teknologiskiftet fra FM til DAB+ er ennå ikke over, og det selges fortsatt mange apparater til hjem og bil. Både utbredelse og bruk forventes å øke i forhold til i dag.

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap forteller i disse dager om hva alle husholdninger i Norge bør ha for å kunne klare seg i 72 timer. En batteridrevet DAB-radio står på denne lista.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags