Gå til sidens hovedinnhold

La Kan Cao få bygge høyere

Artikkelen er over 3 år gammel

Tor Erik Vindheim, Marianne Otterstad Næss, Per Erik Sørensen og Tina Bergstrøm, alle i styret for Cicignon Lokalsamfunnsutvalg, ber om fortgang i planene for boligprosjektet i det gamle sykehuset på Cicignon.

Kronikk Dette er en kronikk, skrevet av en ekstern bidragsyter. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdninger.

Da sykehustomta ble solgt, hadde vi som bor på Cicignon forventninger om at det kom til å skje noe forholdsvis raskt. Sykehuset flyttet i november 2015. Nå skriver vi januar 2018. Ingenting er skjedd annet enn forfall og grønskevekst.

Så vidt vi vet, ble det ved salget ikke stilt noen betingelse om at de gule høyblokkene skulle vernes. Nå er det kommet opp som en mulig forutsetning. Selv om kommunen kanskje har sitt på det tørre og formelt har adgang til å stille krav om verning nå, kan vi ikke skjønne annet enn at det i beste fall er svært uheldig å endre spillereglene på den måten.

Men uansett hva slags føringer kommunen har gitt eller ikke gitt, er det uforståelig at det skal være så vanskelig å gi klarsignal for å bygge mer i høyden. Så vidt vi vet, innebar mulighetsstudien en åpning for å bygge ytterligere tre etasjer på begge blokkene.

Vårt ønske er at partene kan utvise fleksibilitet og skjønn slik at dette ikke skal forsinke en konstruktiv oppstart av eiendomsutviklingen ytterligere.

 

Cicignon kommer uansett til å gjennomgå svært store endringer. Det må folk som bor her regne med. I den store sammenhengen kommer ikke tre etasjer til eller fra til å ha noen som helst betydning.

Vi tror at folk i byen, når området er ferdig utbygget, kommer til å riste på hodet av at dette var en problemstilling som truet med å stoppe hele utbyggingen. Denne diskusjonen bør ikke bli en slik bremsekloss. Vårt ønske er at partene kan utvise fleksibilitet og skjønn slik at dette ikke skal forsinke en konstruktiv oppstart av eiendomsutviklingen ytterligere.

Vi kan ikke risikere at Kan Cao gir opp og selger seg ut og at det går nye år med forfall og grønske.

Vår oppfordring er som følger: La Kan Cao få tillatelse til å sette i gang! Vi har stor tiltro til at et såpass velrenommert firma som Nils Torp Arkitekter er i stand til å etablere et miljø med kvaliteter som mennesker ønsker å bo og leve i. Samtidig har vi tillit til at omliggende miljøer også blir godt ivaretatt i en slik utvikling.

Les også

Nyhetsanalyse: Derfor har det skjedd null og niks med sykehuset på Cicignon på tre år

 

Kommentarer til denne saken