Flukten fra Enhus camping

I 36 år har Rolf og Sidsel Østerbø brukt somrene til camping ved Enhuskilen. De forstår ikke hvorfor campingplassens brukere  ikke får ha vognene stående der hele året. Bilde fra reportasje i Fredriksstad Blad i fjor sommer.

I 36 år har Rolf og Sidsel Østerbø brukt somrene til camping ved Enhuskilen. De forstår ikke hvorfor campingplassens brukere ikke får ha vognene stående der hele året. Bilde fra reportasje i Fredriksstad Blad i fjor sommer. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Sidsel og Rolf Østerbø, trofaste gjester på Enhus camping, har sendt dette innlegget til Fredrikstad kommune, Fredriksstad Blad og Kråkerøy Idrettslag.

DEL

Leserbrev

Nå er nok en campingsommer over med mye fint vær, mange fornøyde gjester og ikke minst den gode stemningen med turgåerne samt hytte- og lokalbefolkningen.

For oss som startet å campe for 36 år siden har plassen utviklet seg fra en teltplass til en godt drevet campingplass. Men etter en synergieffekt av tre generasjoner campere og jungeltelegrafen har tilgangen stoppet helt opp. De to siste årene har det forsvunnet 40 vogner, og for de aller fleste er forklaringen at de vil flytte til en plass hvor vognen kan stå hele året.

Undertegnede har nå blitt over 70 år og nå sliter vi både psykisk og fysisk med å flytte alt utsyr og vogn til diverse lagerplasser, og har stor forståelse for de yngeres prioriteringer. På de fleste andre campingplassene er det nå tilbud om at vogn og telt kan stå hele året.

Vi spør ikke om å utvide sesongen, men forstår ikke grunnlaget for at vognene må flyttes. Estetisk må det være mye penere med en helhet enn en utdødd «kirkegård» med plattinger. Argumentet med at «ingen vil grille utenfor en campingvogn» faller på sin egen urimelighet. Det gjøres jo hele sommeren!

Har Fredrikstad en skjult agenda om å legge ned plassen?

Kråkerøy IL gjør en meget god jobb som drivere, men føler sikkert at de nå blir motarbeidet av kommunen og stadig må innrette seg etter nye innskrenkninger og regler.

Kråkerøy IL gjør en meget god jobb som drivere, men føler sikkert at de nå blir motarbeidet av kommunen og stadig må innrette seg etter nye innskrenkninger og regler. Som campere liker vi å ha det pent rundt oss, noe vi får mye skryt for av skoleklasser, hytteeiere og andre sommergjester. Vi tar frivillig jobben med å rydde både strender, svaberg og gresslette. (Det finnes ikke én søppelkasse på disse stedene). Vi kontakter Skjærgårdtjenesten når brygger o.l. er ødelagt, ringer 113 ved ulykker og ikke minst er storbrukere av Fredrikstads butikker og fornøyelser. Hvis KIL finner driften lite lønnsom og legger ned driften, blir vi alle tapere.

Vi håper på en positiv behandling av ønsket vårt, og i hvert fall et svar som forklarer hvorfor vi alle føler at tidligere spørsmål er meget dårlig behandlet og svarene har vært arrogante og lite framtidsrettet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags