«Hos oss skal de som tenker stort applauderes»

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Med utgangspunkt i dette sitatet beskriver Line Jeppesen en mentalitetsendring som for tiden gjør seg gjeldende i Fredrikstad.

DEL

Spaltist

Kan du gjette hvor sitatet ovenfor er hentet fra?

Det er kanskje ikke så selvsagt, men sitatet er altså hentet fra kommuneplanens samfunnsdel som ble vedtatt i fjor. Ganske spenstig av kommunen og kanskje noe av det aller viktigste som står i planen. Etter min mening. For det første løfter sitatet frem dem som prøver, for det andre utfordrer det, og ikke minst fører det til utvikling. Og utvikling må alltid til.

Tradisjonelt sett er vel ikke Fredrikstad-folk mest kjent for å ture frem eller stå først i køen, det har vel heller vært mer «lua i hånda»-mentalitet her i byen. Det er i ferd med å endre seg, og heldigvis har vi mange aktører i Fredrikstad som driver stort og har store visjoner. Akkurat nå, i et byutviklingsperspektiv er det et par aktører som utmerker seg – og virkelig tenker stort og som gjør en forskjell for oss som bor i byen og bruker byen.

Så neste gang du hører om en drøm som ikke lykkes. En klapp på skulderen, tusen takk og lykke til neste gang, er hva du skal svare.

Idyllfestivalen. For et par-tre uker siden ble festivalen arrangert for fjerde gang, med vekst hvert eneste år, og i år; et skikkelig kvantesprang. 17 000 mennesker på to dager! Gjennomføring til tusen. Perfekt lokasjon. Isegran er for mange en skjult perle omtrent midt i byen, kanskje gjorde Idyllfestivalen at øya ble kjent for flere? Vi vet at omtrent halvparten av billettene selges til folk utenbys – så kanskje Fredrikstad som by også ble kjent for flere? Så til dere Idyll-folk; vi elsker at dere tenker stort. Fortsett med det. Det er viktig for Fredrikstad. Kan en av Norges største (og beste) festivaler være i Fredrikstad i fremtiden? Selvfølgelig kan den det.

Cityplan. Byutvikleren som utgjør en stor forskjell, som tenker stort og evner å få mange med seg. Ta for eksempel Nygaardsplassen som i disse dager ferdigstilles. Plassen som vi tidligere ikke engang fikk til å fungere som parkeringsplass, blir nå til vår helt egne piazza. Litt Italia inn i Fredrikstad. Cityplan jobber frem konsepter vi aldri har sett maken til i byen vår – det fører til et rikere byliv og at vi alle får oss til å føle oss litt mer urbane. Flere folk vil både bo og leve midt i byen. Jeg sier bare: FORTSETT. Med store bokstaver.

Både Idyllfestivalen og Cityplan hever uten tvil byens attraktivitet og bidrar også til at mange andre aktører vokser. Begge disse firmaene er drevet frem av folk som tørr å tenke stort. Som jobber med hjerte på utsiden av kroppen. Dette var to aktører. Det finnes mange, mange flere. Heldigvis!

Men! Det er lett å heie på dem som tenker stort, og lykkes. Men for hver som lykkes er det også mange som ikke gjør det. Som har tenkt stort. Og jobbet hardt. Disse skal også heies på. For uten at noen feiler får vi heller ikke frem dem som lykkes. Så neste gang du hører om en drøm som ikke lykkes, en bedrift som legger ned eller er konkurs – ikke tenk; hva var det jeg sa? Eller; det måtte jo gå galt! Eller noe lignende. En klapp på skulderen, tusen takk og lykke til neste gang, er hva du skal svare.

Tenk stort og ha en fin sommer!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags