Eldre vil ikke bo på toppen av en barnehage

– Jeg vil tro vi må vente en god stund før vi får se en miks av unge og eldre i samme blokk. Noe sier meg at barnefamiliene er enige.

– Jeg vil tro vi må vente en god stund før vi får se en miks av unge og eldre i samme blokk. Noe sier meg at barnefamiliene er enige. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Fred og ro er ut. Til min forundring ser jeg at det begynner å bli politisk ukorrekt, er Thomas Jacobsens kommentar til debatten om hvor ulike aldersgrupper skal bo.

DEL

Leserbrev

Vi har akkurat solgt hus og flyttet i leilighet. En av kravene var å finne et sted med færrest mulig forstyrrelser. Barnehage eller lekeplass er en slik forstyrrelse. Vi er ferdig med barn og barnebarn i den forstand at de er voksne. Når vi drar på sydenferie, velger vi hotell med nedre aldersgrense.

Til min forundring, ser jeg at dette begynner å bli politisk ukorrekt. Fred og ro er ut. Siden det er de eldre som sitter med lommeboken, vil jeg tro at vi må vente en god stund, før vi får se en miks av unge og eldre i samme blokk. Noe sier meg at barnefamiliene er enige.

ARTIKKELSERIE: UNGE I SENTRUM

Det skal bygges tusenvis av leiligheter på blant annet Cicignon, Værste, ved Grønli og på Trosvikstranda. Inn i de nye leilighetene vi har bygget til nå, er snittalderen høy. Er det pensjonistenes sentrum vi bygger?

Snittalderen på beboerne i de fire nyere sentrumsprosjektene Gamle Stadion, Bellevuehagen, Bryggerifjellet og Verkstedveien er på henholdsvis 71, 65, 60 og 70 år.

Hvordan skal vi også kan få de unge til å etablere seg i sentrum? For ifølge det nye forslaget til arealplan skal 60 prosent av all boligbygging skje innenfor byområdet.

I en artikkelserie kalt "unge i sentrum" vil Fredriksstad Blad belyse denne problemstillingen. Les flere saker og leserinnlegg her!

Thomas Jacobsen

Blokkbeboer

Bryggerifjellet

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags