Gå til sidens hovedinnhold

Skit i Manstad, leve sentrum

Artikkelen er over 3 år gammel

Jørn Pedersen reagerer på fortetting som «tidens mantra»: – Har Fredrikstad noen gang siden 1567 tenkt noe annet enn fortetting?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Erling Dokk Holm hadde forleden et innlegg i FB om fortetting. Han er ikke alene om å snakke om fortetting. Alle byplanleggere snakker om fortetting, hele bystyret snakker om fortetting. Fortetting er tidens mantra. Alle vil ha fortetting, det er fordi fortetting skal løse de fleste miljøproblemene i Fredrikstad og nesten alle samferdselsutfordringene våre.

Har Fredrikstad noen gang siden 1567 tenkt noe annet enn fortetting? Vi har ikke sagt det høyt så mange ganger, ei heller skrevet det, før nå. Likevel har vi ekspandert voldsomt; etter Gamlebyen er det bygget på Nygaard, Torvbyen ble bygget ’88, på Værste er det oppført bygg siden ’98, på Apenesfjellet bygget vi leiligheter, på Kirkebrygga det samme.

Fortetting har vi drevet med i 450 år. Men nå skal altså Fredrikstad begynne med noe helt nytt; vi skal fortette. Det er vel mer «fortsette». Også skal vi bygge i høyden. Det blir nytt. Keiseren har klær, han.

La oss tenke at i nærmeste fremtid, så vil enda flere skrive og si  «fortetting», sånn femti-seksti ganger til. Fortetting, fortetting, fortetting; da må vi passe oss så fortetting ikke blir fordummende. Men det kan hende vi ender opp med et nytt, kompakt sentrum. I så fall tror jeg vi i løpet av få år kan bli kåret til Norges tetteste by. Og da er det ikke så nøye med dem langt ute på Manstad, fordi de får ikke gangavstand til Grønli stasjon.

Les også

Manstad: – Når du bor her driver du enten med ball, korps eller drill

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.