Byutvikling på avveier?

Det er prosessen bak dette bygget som skal reises for enden av Blomstertorvet som får Rødt til stille spørsmål om utbyggingskreftene går foran hensynet til miljø og byhistorie.

Det er prosessen bak dette bygget som skal reises for enden av Blomstertorvet som får Rødt til stille spørsmål om utbyggingskreftene går foran hensynet til miljø og byhistorie.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Jan Brygfjell mener utbygger har tatt nybygget ved Blomstertorvet for gitt før planutvalget ga sin godkjennelse.

DEL

Leserbrev 

Stadig flere av Fredrikstads innbyggere begynner å stille spørsmål ved den politiske styringen av byen. Ofte opplever vi at sterke utbyggingskrefter får gjennom sin vilje uten hensyn til innbyggernes ønsker når det gjelder miljø eller byhistorie. Fredrikstad har rett nok fått en byantikvar man kan vise fram og skryte av når det passer.

Slik som blant annet Helge Bollæren Hasvold, by- og næringsutviklingssjef i Fredrikstad, skriver (FB 26/2 - 16): «Det at vi har fått en byantikvar gjør at vi har mer kunnskap om hva vi skal ta vare på og hvordan.» Pene og kloke ord som glemmes fort når utbyggerne framsetter krav som kolliderer med ønskene om vern og et godt bymiljø.

Det siste eksempelet er innsnevringen av Blomstertorget. En liten grønn lunge som byens politiske ledelse ellers ikke er sene med å vise fram som et godt miljøtiltak.

Rødt Fredrikstad har merket seg at den aktuelle utbygger alt for flere måneder siden viste frem bilder/tegninger av hvordan det nye bygget skulle bli, men først 18. februar i år ble dette vedtatt i kommunens planutvalg. Er utbyggeren synsk eller var dette bare et nytt tilfelle av den gamle Ap-praksisen kjent som «noen har snakket sammen»?

Vi har også merket oss at det påståtte miljøpartiet SV nok en gang har vist seg som et haleheng til Ap. SVs representant i planutvalget, Camilla Eidsvold, forklarer (FB 20/2 ) sin støtte til vedtaket med: «At vi mister veien ned til elven ser vi ikke på som noe tap. men en forskjønnelse».

Hun avslutter til avisen: «Det er greit nok å verne en bygning, men hvor mange meter med luft er det egentlig nødvendig å ha rundt?» Dette er samme politiker som før valget (FB 5/9-15) proklamerte: «Det skal være luftig langs elven vår.»

Rødt Fredrikstad vil på det sterkeste oppfordre byens innbyggere til å følge aktivt med på utviklingen av byen vår. Både politikere og ulike nærings- og utbyggingsinteresser må følges med argusøyne. Vi vet at byens innbyggertall i årene framover vil øke med i underkant av 1000 nye innbyggere årlig. Dette vil gi økt press for å beskjære, eller helt bebygge, grønne områder.

Samtidig vil uten tvil forsøkene på å rive fullt brukbare hus til fordel for høyhus øke. Fredrikstad Rødt vil etter beste evne kjempe for en trivelig og god by å leve i. En by hvor hensynet til innbyggernes miljø og levevilkår, samt vern og bevaring, teller mer enn ønskene om maksimal profitt hos private næringslivsinteresser.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags