Arbeiderpartiets svik mot byen vår

Stridens kjerne: Nybygget som skal erstatte Pizzanini-bygget vil komme lenger inn på torvet enn dagens bygning.

Stridens kjerne: Nybygget som skal erstatte Pizzanini-bygget vil komme lenger inn på torvet enn dagens bygning. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Sverre Skaarberg om nybygget på Blomstertorvet: Arbeiderpartiet svikter byen ved å tillate det. Utbygger vil gi en evig gave til byen ved å droppe det.

DEL

Meninger 

Fredrikstad Arbeiderparti svikter byens innbyggere og kommende generasjoner ved å tillate bebyggelse på restene av Blomstertorvet ved Litteraturhuset på elvepromenaden i Fredrikstad.

Hva er egentlig bakgrunnen for at politikerne skal la utbygger stjele åtte meter av denne åpne plassens bredde? Flere restauranter og flere forretninger vil snarere gi flere konkurser og ikke mer skatteinntekter til byen.

Jeg er rimelig sikker på at flertallet av byens innbyggere ønsker flere og større grønne lunger lang elva. Det som betegnes som en revitalisering av det lille som er igjen av det gamle Blomstertorvet er vandalisme.

Tegninger lyver! Det er ikke noe problem å produsere en tegning som viser en akseptabel siktelinje på bakken under selve bygget som stjeler åtte meter av den åpne plassen.

Er det noen som husker da Fredriksstad Sparebank (nå Dnb–bygget) skulle bygge nytt i Nygaardsgaten?

Nygaardsgaten var tidligere blitt regulert til å bli ca. seks meter bredere enn den er i dag. Den gang da den nye hjørnegården Nygaardsgt./Farmannsgt. (med i dag Japan Foto) skulle oppføres, ble nybygget redusert tilsvarende og trukket tilbake fra den gamle bebyggelsen. Vi kunne hatt et mykt gatemiljø som ville tiltrekke seg flere kunder til sentrumsforretningene.

Nok en gang vil Ap-politikere skusle bort en trivselsfaktor. Jeg oppfordrer alle velgere til å huske dette ved neste valg!

Til utbygger: Det er ingen skam å snu! Det vil være en evig gave til byen din. Jeg er trygg på at byens innbyggere vil takke deg.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags