Frp kan hevde til de blir enda blåere at de er mot bompenger, men de stemmer for

– Ja, jeg skjønner at Bjørnar Laabak (bildet) må skryte av partiets samferdselsminister – det er han programforpliktet til. Men det gjør det ikke mer riktig, skriver Ap-Ottesen.

– Ja, jeg skjønner at Bjørnar Laabak (bildet) må skryte av partiets samferdselsminister – det er han programforpliktet til. Men det gjør det ikke mer riktig, skriver Ap-Ottesen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Atle Ottesen, Ap, om Bjørnar Laabaks forslag om droppe bypakka: – Jeg anbefaler Laabak å presse på sine sentrale folk for å få fortgang i veiutbyggingen her hos oss.

DEL

Leserbrev

Det er alltid interessant å lese hva den lokale Frp-høvdingen Laabak mener når han uttaler seg i mediene. Denne gangen mener han at man skal stoppe veiutbyggingen i Fredrikstad. Det er mildt sagt oppsiktsvekkende. La meg med en gang slå fast at jeg helst skulle sett at veiutbyggingen skulle skjedd uten bompenger. Men det er slik at uavhengig av hvilken regjering som sitter, så har det ikke vært mulig. Jeg liker ikke bompenger, men selv med Frp i regjering finnes det ingen annen mulighet, dessverre.

Vidar Schei, LO:   Vi må ha bypakka, Laabak burde jobbe mer mot egen regjering 

Bjørnar Laabak skryter av sin samferdselsminister og sier at han er den fremste samferdselsminister noensinne. Ja, jeg skjønner at han må skrive det – det er han programforpliktet til. Men det gjør det ikke mer riktig.

Nå, med Frp i både Finans- og Samferdselsdepartementet, popper bomstasjoner opp som paddehatter med Frp sin velsignelse.

Han skriver videre at Frp er imot bompenger og avgifter – det sier de ofte. Men det er da et paradoks at Frp både i Fredrikstad kommune og på Stortinget stemmer for bompenger. Ja, tro det eller ei. Frp sin stortingsgruppe stemmer for bompengeproposisjoner lagt frem for Stortinget av sin egen statsråd. Frp kan hevde til de blir enda blåere at de er mot bompenger, men sannheten er at de stemmer for.

Det ble tidligere hevdet fra den kanten at bompengene skulle bort, og at en regjering der Frp var med skulle være garantisten for det. Nå, med Frp i både Finans- og Samferdselsdepartementet, popper bomstasjoner opp som paddehatter med Frp sin velsignelse. At de er imot bompenger blir da bare en ren bløff. De skylder på at de ikke har flertallet med seg. Det er riktig – Frp er selv en del av det samme flertallet. Det vil si at alle partiene i Stortinget er for bompengefinansierte veiløsninger.

Bypakke Nedre Glomma er mange år på overtid. Den skulle vært på plass for mange år siden. Det er viktig for næringslivet og privatpersoner. Det er heller ikke riktig som Laabak hevder at det skal være rene kollektivfelt. Det ligger i planene at det ene feltet skal være et sambruksfelt. Det er noe annet. Rolvsøyveien fra Råbekken og opp til E6 er viktig for utviklingen av Nedre Glomma. Det samme er 111 på Østsiden. Det er avgjørende å få på plass en bruløsning midt imellom dagens bruer over Glomma. Det vil hjelpe mye.

Jeg anbefaler Laabak å presse på sine sentrale folk for å få fortgang i veiutbyggingen her hos oss. Det er nemlig de som sitter med nøkkelen her. Gjerne fullfinansiert fra staten – det hadde vært veldig fint. Det tror jeg alle ville vært veldig glade for. Vi må få fortgang på vei- og jernbaneutbyggingen. Den vil være avgjørende for utviklingen av Fredrikstad.

Jeg vil igjen oppfordre Laabak til å presse på sine sentrale representanter i stedet for å komme med populistiske utspill. Frp har tidligere gått til valg på, og vunnet valg på, veiutbygging og motstand mot bompenger. Det er vel snart på tide å innfri disse løftene fremfor å hele tiden skylde på andre. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags