Kommer du til Fredrikstad med tog fra Oslo så vil det første du møter som velkomst være en bygning som uten konkurranse kan betegnes som byens mest heslige bygg. Grå og møkkete og utstyrt med et variert utvalg av taggemerker. Flere ganger har indignerte lesere henvendt seg til «På tråden» om saken.

Eieren av hesligheten har skygget unna og holdt seg til en trygg anonymitet. Det er ikke engang mulig å identifisere bygget ved å stille seg utenfor og ta et fotografi. På fasaden som vender ut mot Hans Jacob Nilsens gate er det nemlig ikke mulig å se noe skilt som markerer eiendommen.

Jeg har en gang tidligere sett et styggere bygg. Det var en marinekaserne på øya Kronstadt utenfor St. Petersburg.

 

Jeg er en av mange som spent har ventet på at eieren skulle ta et initiativ. For eksempel ved å gå ut i avisa og innrømme at dette er ille og det vil man nå gjøre noe med. Men det har ikke skjedd, eieren har ligget musestille og håpet at indignasjonen skal gli over.

Jeg har en gang tidligere sett et styggere bygg. Det var en marinekaserne på øya Kronstadt utenfor St. Petersburg.

Etter min oppfatning er nå på tide å henge bjella på katten. Ved å gå inn på Kartverkets nettside, finner man ut at eiendommen har eiendomsbetegnelsen gnr. 300, bnr. 1160. Gateadressen er Ths. W. Schwartz gate 22. Ved ytterligere detektivarbeid finner man ut hvem som eier styggedommen. Og gjett hvem det er?

Jo, det er Sykehuset Østfold HF. Ved ytterligere detektivarbeid viser det seg at helseforetaket har en styreleder ved navn Peder Kristian Olsen og en direktør ved navn Just Bing Ebbesen. 

Hva har dere tenkt å gjøre med elendigheten, mine herrer?