Skal enda en historisk perle ødelegges?

Med historiesus fra «plankeadelen» og pris for beste rehabiliteringsprosjekt i 1983 mener Kari Elisabeth Sekkelsten at Paygården bør få bestå slik den er. Den omsøkte endringen går ut på å reise et tilbygg med leiligheter i byggets venstre kant mot Phønix gate.

Med historiesus fra «plankeadelen» og pris for beste rehabiliteringsprosjekt i 1983 mener Kari Elisabeth Sekkelsten at Paygården bør få bestå slik den er. Den omsøkte endringen går ut på å reise et tilbygg med leiligheter i byggets venstre kant mot Phønix gate. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Det er ille – dersom vedtaket om omgjøring og vandalisme gjør at et av Fredrikstad vakreste hushjørner blir «borte», skriver Kari Elisabeth Sekkelsten om Paygården i Nygaardsgaten.

DEL

Leserbrev 

Denne gangen er det Paygården (Nygaardsgaten 1) som eierne vil endre til leiligheter. Planutvalgets leder, Rune Fredriksen, innstiller positivt til omgjøring (med mindre justeringer). Planutvalgsmøtet er allerede 17. august. Dette må avverges!

Les også: Rådmannen sier ja – byantikvaren sier nei

Litt historie til lesere som er enig med meg: Paygården fikk Fredrikstads første pris for beste rehabiliteringsprosjekt i ca. 1983. Eierne var den gang Glommaconsult as med Thorbjørn Berthelsen, Sverre Lyng Monsen og Tor Gjermundsen. Oppdraget for restaureringen gikk til arkitektene Klavenes og Olsen, samt undertegnede som interiør- og fasadeansvarlig. En veldig gjev pris for eiere og oss. Og bygget har stått seg i alle år som en majestetisk perle med historiesus fra «plankeadelen».

Skal det bli slutt nå? Har vi – befolkningen i Fredrikstad – resignert fullstendig og gitt opp for «kapitalistene»? Det er ille – dersom vedtaket om omgjøring og vandalisme gjør at et av Fredrikstad vakreste hushjørner blir «borte».

Undertegnede trenger støtte for videre leserinnlegg for å få politikerne til å forstå sin historie.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags