Innovasjons-studenter har beskrevet «veltrimmet produksjon» for Cicignon Park

Modell for Lean konstruksjon

Modell for Lean konstruksjon Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

«Veltrimmet produksjon» er en norsk betegnelse for Lean konstruksjon som blant annet skal hindre sløsing og redusere forsinkelser i byggeprosesser. HiØ-studenter er klar med sin veileder for hvordan dette kan gjøres under utbyggingen ved Cicignon Park.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Fire studenter fra Innovasjon og Prosjektledelse ved Høgskolen i Østfold har i disse dager levert sin bacheloroppgave om Lean konstruksjon. Oppgaven er gjennomført i samarbeid med oppdragsgiver Nordic Group Holding (NGH), som er utbyggeren som skal skape 1000 nye boliger på tomten til det gamle sykehuset i Fredrikstad. NGH muliggjør Fredrikstads viktigste og mest attraktive byutviklingsprosjekt, Cicignon Park.

Cicignon Park er en del av EU-prosjektet (SiEUGreen) om fremtidens grønne byer og er valgt som det foretrukne demonstrasjonsprosjektet. EU-prosjektet skal demonstrere i full skala hvordan fremtidens grønne byer kan minimalisere forurensning og miljøbelastning og optimalisere trivsel.

Studentenes rolle i prosjektet har vært å bistå oppdragsgiver med å lage en veileder for å bygge og implementere Lean i bygg- og anleggsbransjen. De har tatt utgangspunkt i å etablere et strategirom med visuelle tavler, som skal hjelpe de involverte i prosjektet med å være oppdaterte på statusen i arbeidet. Resultatet skal også bidra til en lærende hverdag med fokus på kontinuerlig forbedring, hvor de ansatte deltar aktivt i planleggingen.

Basert på dette har de laget en ny standard for Lean strategirom med implementeringsguider, der de ansatte skal lære seg å bruke relevante planleggingsmetoder fra Lean. Standarden har som hensikt å rette seg mot hele bygg- og anleggsbransjen. Resultatet av deres arbeid i bacheloren har også ført til en ny prosjekt-gjennomføringsmodell for Lean konstruksjon.

Prosjektteamet for bacheloroppgaven Lean konstruksjon gleder seg til å dele sine erfaringer på EXPO, og ønsker alle interesserte hjertelig velkommen. EXPO finner sted 17.-18. juni.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.