Gå til sidens hovedinnhold

Nattfergen bør videreføres!

Artikkelen er over 2 år gammel

Truls Velgaard: – Høyre vil be om en plan fra rådmannen om hvordan nattfergen kan videreføres, basert på de siste to års erfaringer.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Fredrikstads innbyggere har de siste årene kunnet glede seg over nattferge mellom Gamlebyen og Cicignon. Årsaken er at Fredrikstadbrua har vært stengt for syklister og gående på grunn av vedlikeholdsarbeid. Dette arbeidet går nå mot slutten, og dermed kan det også gå mot slutten for nattfergen. Høyre mener at dette fergetilbudet har vist seg som så viktig at det bør videreføres.

Etter nedbyggingen av fergetilbudet i Fredrikstad på 70- og 80-tallet, ser vi nå at etterspørselen etter fergen er stadig økende. Høyre ønsker derfor at vi må vurdere både nye anløpssteder, økt frekvens på fergetilbudet – og også utvidet driftstid på de forskjellige fergerutene.

Gamlebyfergen er selve kjernen i fergetilbudet, og helt avgjørende for å binde sammen Gamlebyen og resten av sentrum. Fredrikstad er en by som i økende grad lever døgnet rundt, og da er det viktig at fergetilbudet tilpasses. Høyre vil derfor be om en plan fra rådmannen om hvordan nattfergen kan videreføres, basert på de siste to års erfaringer.

Les også

Når du blir dreti i huet av ei måke, og kapteinen redder dagen

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.