Gå til sidens hovedinnhold

Når du blir dreti i huet av ei måke, og kapteinen redder dagen

Artikkelen er over 2 år gammel

Uhellet ble snudd til en solskinnshitorie: – Ikke bare er det sol og sommer i den beste byen, men ferga er gratis, og man får gratis hårvask med på kjøpet også!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

12. juni 2018 skulle jeg på et møte på Østsiden. Jeg er ute i god tid, sola skinner, og jeg sykler fra kontoret i sentrum, langs ælva i den  vår.

Når jeg kommer til fergekaia ved Cicignon, ser jeg at kapteinen går i land, og jeg skjønner at her blir det litt venting. Men, sola skinner, og jeg blir stående ute på dekk og nyter sola. I nøyaktig 90 sekunder, før jeg kjenner ett «splætt» i bakhodet, og hører ett «klask» på sykkelsetet.

Da raser det gjennom hodet. Hva gjør jeg nå? Sykler jeg tilbake på kontoret? Drar jeg hjem? Drar jeg på møtet mitt, med håret fullt av måkedritt?

 

Heia Fredrikstad, sier jeg, og heia flotte folk.

 

Jeg går av ferga, og sjekker toalettet, det er låst. Desperat går jeg målrettet mot kapteinen som jeg ser på bryggekanten, og forteller at jeg har blitt «dreti i huet av ei måke». Han gliser, og kan konstatere at ja, det har jeg, og ikke så rent lite heller.

Han tar meg med inn på deres garderobe, og der står vi, begge i villrede. Hvordan gripe dette fatt? Han tilbyr seg å hjelpe, og jeg ser plutselig i speilet, at kapteinen på byferga står med ei fille, og vasker håret mitt! Og holder på å le meg i hjel!

På vei ut til ferga må jeg jo skryte hemningsløst av kapteinen som redder dagen! Ikke bare er det sol og sommer i den beste byen, men ferga er gratis, og man får gratis hårvask med på kjøpet også! Er det rart vi elsker å bo her egentlig?

Så, som om ikke dette var nok, jeg måtte selvfølgelig fortelle dette til min mor! Hun hadde også skryt å komme med, hun hadde, samme dag, vært på konsert i Gamlebyen kirke, og skulle sykle hjem, og ta ferga. Siden hun bor på Lisleby, syklet hun med livet som innsats opp til Selbak for å ta ferga over til Lisleby. Da hun kom frem, ser hun at kapteinen på den ferga rusler rundt, og det ser ut som at han er ferdig for dagen.

Da han ser henne, og hun sier at hun skal sykle tilbake til Gamlebyen, sier han: Nei ærlig talt, det skal du få slippe! Jeg svipper deg over jeg. Hopp om bord!

For en service, og for et tilbud vi har her i byen vår!

Heia Fredrikstad, sier jeg, og heia flotte folk.

 

Les også

Byferga får Plankebærerprisen for 2017

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.