Gå til sidens hovedinnhold

Byens marker – en forsømt og «glemt» bydel

Artikkelen er over 4 år gammel

Det eneste som synes sikkert er at dette problemet ikke lar seg løse i de 21. århundre, skriver Stein Walle om undergangen som stadig fylles med vann på Byens marker.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Som nyvalgt leder av Byens marker Vel har jeg den siste tiden aktivt søkt å finne ut hva som er status for en av byens eldste og historiske «bydeler», herunder kartlegge aktuelle saker som bør løses til beste for bydelens eksisterende beboere og alle de som snart skal flytte inn i nye boliger i Oldenborglia.

Mine funn er kanskje ikke oppsiktsvekkende, men jeg må si at jeg personlig er forbauset over problemer som har eksistert en årrekke uten at de som er ansvarlige viser interesse, vilje eller evne til å løse dem. Noen saker er mer iøynefallende en andre, og noen er av såpass enkel karakter at de ville være løst rask og enkelt med en smule velvilje.

«Buffersonen» mellom Øra Industriområde og Klokkerstuveien

Da utvidelsen av Øra Industriområde ble vedtatt, påla kommunen seg i egne planer å opprette en «buffersone» mellom industrien og boområdet/friluftsområdet avgrenset mot Klokkerstuveien.

Den aktuelle «buffersonen» har ligget brakk i mange, mange år uten at det har skjedd noe om helst for å få den til å fremstå som nettopp en «buffersone». Med mindre det da skulle være slik at en «buffersone» skal fremstå som en ujevn jordhaug med ugress og sporadisk plasserte stolper og stener på. Så langt jeg kan bedømme er den langt fra forskjønnende og jeg kan vanskelig se på hvilken måte den «bufrer»!

Dette kan vel ikke være vanskeligere enn at kommunen rydder opp, beplanter og sår? Dersom «buffersone» krever mer enn som så, jeg er ingen ekspert, så må kommunen få gjort det som kreves!

Byens Markers «undergang»

Hver gang den oversvømmes er det åpenbart noen som kan fakturere for en jobb, da det står biler fra diverse firmaer ved pumpehuset uten at det later til å ha annen virkning enn at et eller annet budsjett belastes med kostnader.

Gangtunnelen som skal sikre trygg kryssing for fotgjengere av Habornveien har vært en notorisk nyhetssak i de 16 årene jeg har bodd på Byens marker. Den fylles hvert eneste år flere ganger til taket med vann. Hvem som har ansvaret, er det vel ingen som er sikre på. Det eneste som synes sikkert er at dette problemet ikke lar seg løse i de 21. århundre!

Hver gang den oversvømmes er det åpenbart noen som kan fakturere for en jobb, da det står biler fra diverse firmaer ved pumpehuset uten at det later til å ha annen virkning enn at et eller annet budsjett belastes med kostnader til ingen nytte for n´te gang! Området ved undergangen ser da også ut som et område som er oppgitt av både kommune og veivesen.

Gammel hogst ligger og råtner, gjerdene ligger flatt og asfalten er gått i oppløsning til de grader at den som i vanvare måtte komme syklende her gjør det med stor risiko for å få testet ut livet som korridorpasient i kø på Kalnes. Det er forresten mange år siden det har vært lys i undergangen!

Det går også rykter om at den famøse undergangen vil forbli eneste krysningsmulighet også etter at ny RV 107 kobles på Habornveien i nærmeste fremtid. Vi venter i spenning på verifikasjon av den særdeles dårlige nyheten!

Slik kunne jeg faktisk fortsatt med flere saker, men vel vitende om at det er begrenset spalteplass i FB stopper jeg foreløpig her, men med et håp om at de som er ansvarlige føler seg kallet til å svare.

Kommentarer til denne saken