Hodeløs, miljøfiendtlig og respektløs innstilling til nye bussruter

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Vi som bor utenfor «bynære områder med høyere trafikkgrunnlag» skal straffes for dette, skriver lederen av Skjærviken Lokalsamfunnsutvalg om forslaget til nye bussruter.

DEL

Leserbrev 

Skjærviken er nå et av områdene som skal vurderes for sekundærlinje. Hvis dette betyr at 357 og 357,1 forsvinner helt, og at vi sitter igjen med Halden-Fredrikstad-Moss bussen på dagtid samtidig som kvelds- og helgebussen forsvinner helt, synes jeg synd på dem som ikke har mulighet til å kjøre bil selv.

Jeg synes også synd på de familiene som må kjøpe flere biler, og kanskje stå i enda lengre køer for å komme inn til sentrum på morgenen. Jeg synes også synd på miljøet, som vil bli enda mer belastet av økt forurensing. Jeg blir også mektig provosert av at et slikt forslag i det hele tatt blir vurdert.

Helt konkret betyr det at vi som bor utenfor fortettingsområdene «bynære områder med høyere trafikkgrunnlag» skal straffes for dette. Dette vil ramme hele området til vårt lokalsamfunnsutvalg, og det kan vi faktisk ikke godta. Det er faktisk en god del beboere her i området vårt som er avhengig av buss for å komme seg på jobben.

Hvor «kunstig» fattige skal vi late som vi er? Vi skriver 2017, og så har vi ikke råd til et busstilbud tilsvarende det tilbudet som har vært her gjennom mange år, hvor den offentlige økonomien har vært betydelig dårligere enn i dag. Her synes jeg følgende sitat kan passe godt: «Capitalism is the astounding belief that the most wickedest of men will do the most wickedes of things for the greatest good of everyone.»

Knut-Andre Haugen

Beboer og leder av lokalsamfunnsutvalg

Skjærviken

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags