Østfold kollektivtrafikk svarer: Det blir plass til alle i skolebussene

– Det er samme kapasitet på bussene i år som i fjor, og skolebusser skal ha plass til alle, forsikrer markedssjef Kjetil Gaulen i Østfold kollektivtrafikk. Arkivfoto: Svein Halvorsen

– Det er samme kapasitet på bussene i år som i fjor, og skolebusser skal ha plass til alle, forsikrer markedssjef Kjetil Gaulen i Østfold kollektivtrafikk. Arkivfoto: Svein Halvorsen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Kjetil Gaulen, Østfold kollektivtrafikk, svarer på Caroline Grønli Andersens innlegg om bussene til Fredrikstad fra Tomb, Saltnes og Manstad og klage på bussruter som ikke er lagt opp etter skoletidene.

DEL

LeserbrevHer kommer litt informasjon om skolebussene som Caroline Grønli Andersen skriver om. Tilbudet fra Tomb, Saltnes og Manstad for elevene i Fredrikstad en mye likt fjoråret. Det er satt opp en egen skolebuss i tillegg til avgangen med linje 114 som er i Fredrikstad sentrum klokken 07.15. Det er mao. samme kapasitet på bussene i år som i fjor.

Siden de fleste elevene har rett til skoleskyss, så er tilstrekkelig kapasitet uansett noe som vil løses slik at det blir plass til alle. Avgangstidene på disse bussene er endret med fem-ti minutter i år på grunn av for kort overgangstid i Fredrikstad til busser videre mot blant annet Greåker vgs og Kalnes vgs. Det har tidligere vært en utfordring for endel elever å rekke buss videre til disse skolene.

I tillegg vil mange av bussene ikke lenger kjøre inn på skolens område, men elevene må gå et stykke fram til skolen – for eksempel fra sentrum til Fredrik II vgs. Det har derfor vært nødvendig å skyve tidene med noen minutter slik at alle elevene rekker skolestart.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags