Dette handler om 115-bussen som før gikk helt til Jernbanen, tidligere 302-bussen, men som nå går «sightseeing» på Gressvik, og deretter kun til bussterminalen. Raskere for hvem?

Omtrent halvering av avganger er det også blitt. Fra Vikane brukte bussen tidligere 40 min. og da gikk den også om Slevik skole, men ikke nå lengre. Kanskje det neste er Øyenkilen som kuttes ut, for å bli raskere, ikke blir jeg overrasket om så skjer.

Men det skal de ha ØKT, de er flinke til å passe på at vi kommer hjem før det blir mørkt.

ØKTs reklame er: Enklere, raskere og oftere.
For hvem? Jeg synes spesielt synd på dem som bor på Slevik, som nå må gå flere hundre meter for å komme med buss når de for eksempel skal handle, for nærmeste butikk ligger på Vestkilen. For nå må de gå helt ned til busstoppen som er på Vikaneveien og tilbake igjen, blir detteenklere, og for hvem? Da det er blitt dobbelt så lenge mellom avgangene gjelder vel ikke overgangsbilletten lenger heller?

Men det skal de ha ØKT, de er flinke til å passe på at vi kommer hjem før det blir mørkt. For siste bussen hjem er også kuttet ut. Klokken 21.30 er siste bussavgang, så kino og andre aktiviteter blir det vanskelig å rekke. Trafikkleder sier at det må ofres en kunde for to nye, hvor mye dumt må vi høre? Her er det ikke snakk om service, og å kjøre buss der den tidligere har gått buss og folk bor. Dette blir for dumt Østfold kollektivtrafikk. Kom ut av kontorstolene for å se hva dere har stelt i stand, vi kan ikke leve med dette, kan dere? Når parolen er enklere, raskere og oftere?

Med den nye bussruta skal det bli moro og se hvor lang tid den vil bruke på humpete, 30 kilometers fartsbegrensede veier til og fra byen. Ja det er dette vi får som den «lille verdensbyen», før het det at det «årnær seg i Fredrikstad». Men, ikke nå lengre? Nå fjernes også busslommer, hva blir det neste? Vil det bety at det blir ingen av- og påstigning, for da blir det enklere og raskere, men for hvem? Kan politikerne sitte rolig og se på dette?