Vi var fire pensjonister på tur til Sand på Hvaler. Skulle reise kollektivt - med buss. Reis kollektivt lyder parolen, og vi fulgte oppfordringen. Ingen vits for folk med honnørbillett å lete etter parkering der ute, dyrt er det også hvis du i det hele tatt finner noen parkeringsplass.

Det gikk mot kveld og vi skulle hjem. Med buss tenkte vi, men da denne omsider kom, var den full, opplyste sjåføren (som stoppet) og ståplass kunne vi heller ikke få for da kunne han miste jobben for det er ulovlig, sa han. Ekstrabusser i forbindelse med pinsetrafikken hadde de ikke disponibelt ble vi fortalt.

Det var bare å ringe etter taxi. Pengene for denne turen  ville vi få tilbake av busselskapet tenkte vi. Men nei, vi måtte ha forhåndskjøpt billett, ellers ingen refusjon.

Å forhåndkjøpe bilett er heller ikke så enkelt. Hvis du gjør dette for eksempel ved hjelp av bussappen, må du sørge for å rekke bussen du har kjøpt billett til, for denne kan ikke annulleres som for eksempel togbilletter kan. Rekker du ikke bussen eller bestemmer deg for en annen buss, blir billetten brukt opp og du betaler altså dobbelt.

Buss kan bli dyrt.