Gå til sidens hovedinnhold

Pensjonister er bekymret over busstilbudet

Artikkelen er over 3 år gammel

Ranveig Bjønnes, Fagforbundets pensjonistforening: – Vi trodde det var meningen at kollektivtransporten skulle avlaste mye av bykjøringen med bil, men med det tilbudet som er i dag, lar det seg ikke gjennomføre.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Fagforbundet Fredrikstad Pensjonistforening ser med bekymring på busstilbudet i distriktet. Mange, spesielt pensjonister og uføre, er svært misfornøyd. Mange som bor i utkantstrøk har overhodet ikke tilgang til buss, og for mange går bussen sjeldnere enn før.

Flexx-tilbudet fungerer ikke som det skal ute i distriktet. Det står i reklamen at Flexx-reiser henter deg og kjører deg dit du vil, men det stemmer ikke. De henter deg ved – og kjører deg til – nærmeste bussholdeplass.

Det betyr at mange, blant annet mange pensjonister og uføre, må gå to kilometer for å ta en Flexx-buss og det samme når de skal hjem igjen og har vært i byen og handlet og har mye å bære på. Dette er svært lite tilfredsstillende.

Vi undres på om de som har satt opp bussrutene i det hele tatt har vært rundt i distriktet og sett hvor det bor folk. Vi trodde det var meningen at kollektivtransporten skulle avlaste mye av bykjøringen med bil, men med det tilbudet som er i dag lar det seg ikke gjennomføre.

Kommentarer til denne saken