Buss til distriktene bygges ned mens noen får gratis ferge. Er det riktig?

– Har du prøvd å ta lokalbussen til Vikane gjennom Gamle Ålevei? er spørsmålet brevforfatteren stiller Olav Moe. Her er Moe fotografert under debattmøtet på Vestbygda ungdomsskole torsdag om busstilbudet vest i Fredrikstad. I panelet satt Martin Lie fra Engelsviken lokalsamfunnsutvalg (f.v), elevrådsleder på Vestbygda ungdomsskole Simen Grønli, initiativtager Inger-Johanne Krog, direktør i Østfold kollektivtrafikk Børre Johnsen og Olav Moe (med mikrofonen).

– Har du prøvd å ta lokalbussen til Vikane gjennom Gamle Ålevei? er spørsmålet brevforfatteren stiller Olav Moe. Her er Moe fotografert under debattmøtet på Vestbygda ungdomsskole torsdag om busstilbudet vest i Fredrikstad. I panelet satt Martin Lie fra Engelsviken lokalsamfunnsutvalg (f.v), elevrådsleder på Vestbygda ungdomsskole Simen Grønli, initiativtager Inger-Johanne Krog, direktør i Østfold kollektivtrafikk Børre Johnsen og Olav Moe (med mikrofonen). Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Bjørn Einar Tøgersen refererer til at offentlig kommunikasjon i distriktene blir kraftig svekket. – Er det en planlagt utryddelse av landsbygda?

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi ser til stadighet at de politiske myndighetene i vårt distrikt bygger ned offentlig kommunikasjon i distriktene. Vi får fjernet bussruter, det blir ikke bygd gang og sykkelstier, penger til transportmidler for uføre, som ikke kan bruke buss, blir fjernet. Samtidig ser vi at personer, som har vondt for å gå, uten hjelpemidler, blir nektet parkeringskort, på handikapplasser, blir nektet dette av en alt for streng myndighet.

Samtidig så ser vi at enkelte i sentrale strøk blir tilbudt fullstendig gratis kommunikasjon. Er dette riktig? Er det en planlagt utryddelse av landsbygda! Vi ser at lederen for fylkets samferdselsutvalg delvis innrømmer at offentlig kommunikasjon skal nedbygges i distriktene!

Er det slik at politiske ledere i våre nærmiljøer ønsker å avvikle våre bomiljøer på Slevik, på Vikane, i Torsnes eller aller mest på den grisgrendte bondebygda i vår ellers så flotte kommune? De samme politikere har vært nøye med å innføre eiendomsskatt i hele kommunen. Vi forventer også at vi skal kunne komme frem og tilbake til jobb, fritidsaktiviteter, frivillig arbeid, butikker og kommunesenter, uten å bruke hele dagen på å sitte å vente på en buss som kanskje kommer!

Et spørsmål til slutt: Har lederen for fylkets samferdsels komité prøvd å ta lokalbussen til Vikane gjennom Gamle Ålevei? Tror ikke det nei!

Bjørn Einar Tøgersen

Engasjert pensjonist

Slevik

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.