Vi får håpe buss for tog ikke blir permanent – til evig tid!

–  Etter litt knuffing og noen taktiske bevegelser var vi endelig ombord i bussen.

– Etter litt knuffing og noen taktiske bevegelser var vi endelig ombord i bussen. Foto:

Av

– Jeg tenker på alle som skal gjennom dette ritualet hver eneste dag, og at det skal holde på i minst ti år fremover, skriver Royh E. Strøm etter en strabasiøs Oslo-tur med buss for tog.

DEL

Leserbrev

Vy, eller hva det nå heter, har også i sommer bestemt at alle togpassasjerer på Østfoldbanen skal få lov å kjøre buss. Forleden skulle min kone og jeg reise fra Fredrikstad til Oslo, men vi var ikke helt enige om vi skulle ta buss for tog, eller bare buss. Etter litt diskusjon, ble det buss for tog som vant.

Turen til Oslo gikk relativt greit, ja til og med overgang fra tog til buss på Rygge gikk greit.

Men, det gikk ikke like greit på hjemturen, for vi var ikke blitt gjort oppmerksom på at køene til bussene skulle ha vifteform ved påstigning. Altså ikke to eller tre passasjerer i bredden, men så mange som mulig i bredden, og helst rett foran bussinngangen. Har Vy tenkt at dette kunne vært gjort på en enklere måte for oss reisende tro?

Jeg spurte om hvorfor vi måtte til Stavanger for å ta bussen til Fredrikstad?

Vi dristet oss til å spørre en av informantene om hvilken buss vi skulle ta til Fredrikstad? Tilfeldigvis stod det en buss like ved med skilt hvor det sto Stavanger. Informanten var høflig, slo opp på sin smart-telefon, og kunne meddele at vi skulle ta bussen med skiltet «Stavanger», og pekte på bussen.

Jeg spurte om hvorfor vi måtte til Stavanger for å ta bussen til Fredrikstad?

– Vi måtte bare huske å bytte buss på Kongsberg, for så å ta en annen buss til Fredrikstad, sa informanten. Enda godt at vi ikke var turister som ikke visste bedre, og hadde tatt bussen til Stavanger.

Til slutt spurte jeg han om han visste hvor Fredrikstad var? «Selvsagt», svarte han. Da nytter det ikke å protestere, så vi gikk videre for å finne riktig buss. Kan det være et forbedringspotensial her tro?

Etter hvert ble vi fortalt at vi kunne ta bussen til Fredrikstad fra flere plattformer som det sto Halden på, og bussene til Fredrikstad skulle gå fra nr. 34 til og med nr. 37 mener jeg å huske. I køen var det trangt, men etter litt knuffing og noen taktiske bevegelser var vi endelig ombord i bussen. Da var det godt å sette seg ned og slappe av, for dette var slitsomt.

Jeg tenker på alle som skal gjennom dette ritualet hver eneste dag, og at buss for tog skal holde på i minst ti år fremover. Dette høres ikke spesielt lystig ut, så vi får håpe at vedlikeholdet snart blir ferdig, og at det ikke blir permanent til evig tid.

Før het det: «Det går alltid et tog»!

I dag heter det: «Det går alltid en buss for tog»!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags