Brexit-kaoset viser hvor feil det kan bli å overlate viktige saker til den enkelte velger

– I dag påstår mange at de ville ha stemt annerledes, hvis de hadde visst hva de egentlig stemte for eller i mot, skriver Strømnes om den uklare situasjonen etter brexit-avstemningen.

– I dag påstår mange at de ville ha stemt annerledes, hvis de hadde visst hva de egentlig stemte for eller i mot, skriver Strømnes om den uklare situasjonen etter brexit-avstemningen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Den enkelte velger har sjelden forutsetninger for å se konsekvensene, og de har i alle fall intet mer ansvar enn for sin egen stemme. Brexit-kaoset er et godt eksempel, mener Odd A. Strømnes.

DEL

Leserbrev

Det finnes politikere, partier og velgere som har en fantastisk tro på folkeavstemninger. La folkets røst tale! Først da har vi et virkelig demokrati, mener noen. Sveits er et land der man forsøker å holde slikt i hevd. Ikke alle avstemninger gir like godt resultat, sett med politikerøyne. Og politikerne sitter med ansvaret.

Personlig har jeg alltid hevdet at det er politikerne som må ta avgjørelser i et moderne samfunn. Å overlate viktige og kompliserte saker til den enkelte velger er rett og slett umulig, sett med mine øyne. Den enkelte velger har sjelden forutsetninger for å se konsekvensene, og de har i alle fall intet mer ansvar enn for sin egen stemme. Nå har vi et grelt eksempel utenfor stuedøra vår – brexit-kaoset.

I dag påstår mange at de ville ha stemt annerledes, hvis de hadde visst hva de egentlig stemte for eller i mot. Resultatet man sitter med så langt i øyriket er verken fugl eller fisk. Uttrykket man vet hva man har, men ikke hva man får, har slått inn for fullt. Og resultatet, slik det foreligger i dag, vil få enorme konsekvenser for millioner langt utenfor Englands landegrenser.

Kompliserte saker som kan få de alvorligste følger må avgjøres av de folkevalgte. Der er ansvaret plassert. Det er demokrati i mine øyne.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags