Ber for Brekke barnehage: Barnefamiliene er Hvalers fremtid

Rådmannen foreslår å legge ned Brekke barnehage på Kirkøy. Berit Nielsen mener det ikke er fremtidsrettet.

Rådmannen foreslår å legge ned Brekke barnehage på Kirkøy. Berit Nielsen mener det ikke er fremtidsrettet. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Den aktive foreldregruppa kan til og med fortelle at det vil bli født flere barn som er aktuelle for plass i Brekke barnehage i 2019 enn det som kommer fram i den tørre kommunestatistikken! forteller Berit Nielsen.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hvaler-rådmannens budsjettforslag for 2019 legger i hovedsak vekt på turisme og næringsutvikling. Pengene skal hentes fra innsparing på tjenester til befolkningen, deriblant nedlegging av Brekke barnehage.

For mange år siden trodde vi politikere at turismen med tilhørende næringsutvikling var det som fikk Hvaler til å gå rundt. Men økonomiske beregninger viste at turismen og næringsutviklingen ikke bare ga penger inn i kommunekassa. Det gikk også store pengesummer ut. Såpass mye at vi så at det ble nødvendig å satse på flere hester. 

Nedbetalt fastlandsvei og tunnel har gjort at pendlerveien til jobber på fastlandet ikke lenger er et hinder for økt  bosetting på øyriket. Hvaler er blitt et attraktivt sted å bo. Men på Kirkøy er det faktisk pensjonistene som nå mer og mer dominerer bildet.

De unge familiene med barn i Brekke barnehage viser et stort engasjement for å beholde barnehagen og dermed et aktivt lokalsamfunn på Kirkøy. Utbygging av boliger for barnefamilier også i denne delen av kommunen er et tiltak de peker på. Den aktive foreldregruppa kan til og med fortelle at det vil bli født flere barn som er aktuelle for plass i Brekke barnehage i 2019 enn det som kommer fram i den tørre kommunestatistikken!

Og flere kan det bli. Men da må Hvaler kommune satse på mer enn turisme og næringsutvikling. Det er de unge familiene og barna som bosetter seg rundt omkring i hele kommunen som er Hvalers fremtid. Å prioritere disse er fremtidsrettet politikk!

Det er det som gir skattepenger i kommunekassa.

Berit Nielsen

Pensjonist, tidligere kommunestyrepolitiker på Hvaler og initiativtaker til Brekke barnehage for 40 år siden.

Olasvingen, Vesterøy

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags