Gå til sidens hovedinnhold

Sto det i brukerundersøkelsen om BPA at svarene ikke ville ha noen betydning?

Artikkelen er over 3 år gammel

Camilla Eidsvold, SV, har en sterk appell i dette åpne brev til alle medlemmer av Helse- og velferdsutvalget i Fredrikstad.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Likeverd, menneskeverd og rettferd er store, men viktige ord. I disse ordene ligger det et stort ansvar for oss politikere. I saken om BPA er det enda viktigere at vi tar innover oss hva det dreier seg om.

I flere måneder har jeg, på sidelinjen, fulgt saken om ny konsesjon på BPA i Fredrikstad kommune. Jeg har flere ganger hatt samtaler med leder i Helse- og velferdsutvalget om viktigheten av å sørge for at denne ordningen blir slik at det kommer menneskene til gode. Nå er jeg veldig frustrert og usikker. SV har ikke noen i dette utvalget så jeg er på våre vegne nødt til å appellere til dere på det sterkeste.

Når en gjennomfører en brukerundersøkelse hvor det klart kommer frem at brukerne ønsker en ordning som tilhører Norsk Standard, burde det være klart at det er det som er løsningen. I denne saken er disse svarene satt til side og ikke i tatt hensyn til. Var det skrevet i denne undersøkelsen at svarene ikke ville ha noen betydning? Var det i denne undersøkelsen skrevet at det ikke ville bli tatt hensyn til om det skulle være noe annet en det kommunen i utgangspunktet ønsket? Hvilken verdi har en brukerundersøkelse hvis det bare ser fint ut på papiret at det er gjennomført?

Hva kommer det av at innstillingen fra Rådet med nedsatt funksjonsevne ikke ligger med saken?

SV håper at dere i utvalget forstår viktigheten av å lytte til dem det gjelder. At dere tar ordene likeverd, menneskeverd og rettferd innover dere og stemmer slik at Norsk Standard, med de mulighetene den gir, blir konsesjonen kommunen lander på.

Les også

Vi er ulike OG like mye verd

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.