Oppklarende om BPA, men vi fortsetter å være vaktbikkje

Kommunalsjef Nina Tangnæs Grønvold (til høyre) orienterte engstelige mottagere av Brukerstyrt Personlig Assistanse sammen med leder av helse- og velferdsutvalget, Arne Øren. Bilde fra utvalgsmøte.

Kommunalsjef Nina Tangnæs Grønvold (til høyre) orienterte engstelige mottagere av Brukerstyrt Personlig Assistanse sammen med leder av helse- og velferdsutvalget, Arne Øren. Bilde fra utvalgsmøte. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Hans Omberg i Helsepartiet Østfold har fått nyttige forsikringer fra kommunen, men er ikke trygg på at løfter følges opp og at de som har omsorgsbehov blir lyttet til.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Et møte på Quality hotell tirsdag kveld ga noen oppklarende svar til mange engstelige mottagere av Brukerstyrt Personlig Assistanse i Fredrikstad.

Kommunalsjef Nina Tangnæs Grønvold utredet bredt om BPA, og fastslo at ordningen i dag er fordelt på 11 brukere som har kommunen som leverandør av sin BPA, mens 46 har privat tjenesteleverandør. Det er i dag fire private tjenesteleverandører som har kontrakt med vår kommune, mens det er 13 leverandører å velge imellom i markedet.

Det er altså kontraktene med de private tjenesteleverandørene som skal fornyes. Det er i utgangspunktet dette som har skapt all usikkerheten.

For den enkelte bruker vil ikke dette bety så mye, rettigheten er lovbestemt og kommunens praksis følger den for de tjenestene som skal leveres brukeren. Grønvold presiserer at dette ikke berører bruker.

■ De vedtak som den enkelte har består og fornyes på vanlig måte.

■ Planen er at budsjettet for BPA økes med minst fire millioner i 2018.

■ For øvrig er dette budsjettet øket med 16 millioner de siste årene.

Grønvold presiserte at dette budsjettet reguleres etter behovet.

Det som er den andre store saken er bybudsjettet som skal vedtas i bystyret. Her ligger det en reduksjon i helsebudsjettet på 5,7 millioner for 2018 og 10 millioner for 2019 i posten tjenester til funksjonshemmede.

Kommunalsjefen mente også dette ikke ville berøre den enkelte tjenestemottager, men at innsparingene vil kunne tas på effektivisering, at kontraktene ble bedre og ikke krevet så mye å administrere fra kommunens side samt bedre organisering av arbeidet og redusert sykefravær. Det store tallet for helse og velferd i byen vår er hele 2,5 milliarder.

Leder av helse- og velferdsutvalget, Arne Øren, forsikret at utvalget skal følge nøye opp kvaliteten på tjenestene.

Det er jo egentlig en fallitterklæring at det må arrangeres slike møter for konfrontasjon og oppklaring siden man har en visjon om åpenhet og transparent dialog utad til innbyggerne.

MEN. Det er jo egentlig en fallitterklæring fra Fredrikstad kommune at det må arrangeres slike møter for konfrontasjon og oppklaring siden man har en visjon om åpenhet og transparent dialog utad til innbyggerne. Brukerne er opptatt – med rette – av rettferdighet, likeverd og en kamp for et selvstendig og verdig liv.

Dette kan fort veltes om byråkratiet bare er opptatt av økonomi og ikke klarer å gi en verdig behandling eller lytte til den som har behovet. Vi vil fortsette å være vaktbikkje.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.