Brukerstyrt personlig assistanse: De som er lavest får lide

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Per Arne Johannessen er kritisk til BPA-prosessen: – Har prisen løpt løpsk, eller er det bare for å få rimeligere tjenester? Ingen utadrettet kommunikasjon heller. Er brukerne varslet? Er Brukerombudet involvert?

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Nå skjer det igjen i Fredrikstad at de svakeste skal straffes og der skal det spares! Nå lever det mange i uvisse!

I sin streben etter et godt omdømme faller både rådmann og mange politikere igjennom. En handlingsplan som skal tynes av midler til funksjonshemmede er ikke mye positivt. Nå sitter mange brukere av tjenesten Brukerstyrt personlig assistanse i uviss venting. Hva har skjedd med den kommunen som skulle være åpen, kommuniserende og inkluderende? Det bare lukter av trend, og profilen er tydelig.

Men pytt hva løser man ikke med et konsulentfirma fra Oslo til 320.000 kroner? Hva er det egentlig som ligger bak utlysningen mot de som leverer arbeidsgivertjenesten i dag til den kommunale ordningen? Har prisen løpt løpsk, eller er det bare for å få rimeligere tjenester? Ingen utadrettet kommunikasjon heller. Er brukerne varslet? Er Brukerombudet involvert?

Jeg vet at Høyre og Frp vil beholde ordningen slik den er. Da er det Ap, SV, Sp, Pp og Bymiljølista som vil ordningen til livs. Hva skal man tro når alle sniker i gangene. Erfaring fra varslingssaker, sykehjemssaker og andre stridigheter gir gysninger. Bestandig er det de som er lavest nede som skal lide! Omdømmebygging starter her, floskler holder ikke lenger!

Skjerpings!

Per Arne Johannessen

Fylkesleder Helsepartiet Østfold

Fredrikstad

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken