En by med 81.000 innbyggere og 3000 studenter og som skal ha som visjon «den lille verdensbyen» kan ikke være   bekjent av å ikke ha en bowlinghall hvor nabobyen har to haller med   henholdsvis 16 og 12 baner, topp moderne haller hvor de har investert 6–7 millioner kroner i 2016 og 2017.

Bowling er en aktivitet som passer for alle, uavhengig av alder og fysisk form. Det er medisin for kropp og sjel, for unge og gamle. Ikke minst er det sosialt og spennende – en morsom form for samvær i høst- og vintermørket.

Med de store byggeprosjektene som planlegges i byen og hvor det er som målsetting at 90 prosent skal bygges innenfor tettstedet (sentrum), det vil si opp mot 10.000 nye innbyggere på sikt.

Da må det være rom for en bowlinghall som garantert vil være et lønnsomt samfunnsøkonomisk prosjekt på sikt. Det vil garantert lønne seg fra dag én.

En hall kan også være i en underetasje som på Ski Storsenter med 16 baner.

Veivesenet har lagd byutredning for de største byene i Norge og konklusjonen er at for å nå målet om nullvekst, må bilbruken ytterligere reduseres. Et godt bidrag vil da være en bowlinghall som gjør at to pensjonistklubber med 100 medlemmer, bursdagsfeiringer, skoleklasser, fotballklubber og besteforeldre med barnebarn skal slippe å kjøre til Sarpsborg for å bowle.

Vi i pensjonistklubbene bowler mandag, tirsdag, torsdag og fredag og etter det jeg har fått opplyst er mer enn 100.000 barn og voksne innom Sarpsborg Bowlingsenter i løpet av ett år.