Frp eneste parti som vil lytte til innbyggerne om bompenger

Fra demonstrasjon mot bompenger i Fredrikstad 11. september i år. Frp beklager at innbyggerne ikke får si sin mening gjennom en folkeavstemning.

Fra demonstrasjon mot bompenger i Fredrikstad 11. september i år. Frp beklager at innbyggerne ikke får si sin mening gjennom en folkeavstemning. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Nå er det ikke slik at Ap står alene med å neglisjere innbyggerne i denne saken, skriver Håvard Jensen, Østfold Frp. Han refser rådmann, ordfører og andre partier.

DEL

Leserbrev

Så viser nok en gang flertallet i Fredrikstad sitt «sanne ansikt». Nygård bruker sin ordførermakt og innstiller på at formannskap og bystyre skal avvise innbygger forslaget. De ønsker ikke å spørre sine egne innbyggere om hva de mener om bomringen rundt byene i nedre Glomma.

Det som er mest oppsiktsvekkende er at rådmannen «innstiller» til formannskap og kommunestyre og ikke vedta en avstemming, noe så langt jeg tolker loven, er noe en rådmann ikke har anledning til å gjøre.

Dette er hva loven sier at administrasjonen skal gjøre: «Så lenge loven stiller visse krav til forslaget, må det etter departementets vurdering likevel være anledning for administrasjonen (rådet) til å ta stilling til om forslaget oppfyller lovens vilkår».

Rådmannen konkluderer med at denne saken er vedtatt i kommunen, fylkeskommunen og Stortinget. Dette er feil. Denne saken er ikke avgjort i Stortinget ennå.

Nå er det ikke slik at Ap står alene med å neglisjere innbyggerne i denne saken. Frp var det eneste partiet som stemte for å lytte til byens borgere, noe jeg håper blir husket frem til valget og ved innføringen av nok en skatt i kommunen. Denne gangen blir den ikke på «mer enn» 15 000 til 30 000 kroner per familie. Dette svir når det kommer i tillegg til eiendomsskatt og kommunale avgifter.

Håvard Jensen

Gruppeleder Frp i Østfold

Hobøl

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags