Gå til sidens hovedinnhold

Det norske demokratiet: Det er folket som har valgt overmakten

Artikkelen er over 2 år gammel

Siv Nordhavn mener folkemeningen settes til side ved innføringen av bompenger: – Ta en reel avstemming, som ved valg av regjering. Slik at det norske folk føler seg hørt og sett.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


NOK er NOK skrives det i alle landets hjørner om dagen. For mange foregår kampen i det stille med opprop på Facebook og signaturer online, men dette vil aldri være nok til å få Norges overmakt til å lytte.

De fleste fikk med seg at det samlede registrerte tallet på motstanden mot bom som Klassekampen publiserte for noen uker siden, 400.000 registrerte stemmer mot bomring. Allikevel mener overmakten i Norge at de fleste stiller seg positive til bomring. Jeg har forsøkt å finne denne undersøkelsen de har gjort, men som mange av mine forbundsfeller sier: jeg har ikke blitt spurt. Så hvem har de spurt? Har dette kanskje vært en undersøkelse blant de mest velstående i Norge som ikke merker på kroppen og familien hvor innesperret man blir av bomring, eller har de spurt politikerne som ikke betaler for sine bompasseringer i det hele tatt?

Og hvordan kan man si at dagens overmakt er valgt inn av folket når stemmene telles opp på en måte som mannen i gata ikke forstår?

Valgt av folket sier noen, for det er jo demokratiet som har valgt overmakten i Norge. Men er det virkelig slik? Ingen andre en Frp nevnte bom som noe de skulle jobbe for eller imot etter valget så hvordan kunne det norske folk vite at med Høyre i tet på Stortinget ville det norske folk fra middelklassen og ned bli skviset ut av sitt eget samfunn?

Og hvordan kan man si at dagens overmakt er valgt inn av folket når stemmene telles opp på en måte som mannen i gata ikke forstår? Ap var partiet som fikk flest stemmer av folket, men Høyre var partiet som kom til makten.

De sier Norge er et demokrati, vel ja, med visse forbehold er vi det. Demokratiet valgte inn Ap, men Ap hadde ikke den rette alliansen, derfor vant Høyre. Ved gjennomført demokrati ved valget burde vel alliansene opphøre og partier komme til makt ut ifra det norske folks stemmer og ingenting annet. På den måten må alle partier lære å samarbeide på kryss og tvers.

Men tilbake til bomringen som er den store hjertesaken blant det norske folk i dag, jeg undres over hva som skal til for å få et blomstrende demokrati der folket er en del av demokratiet. I slike saker der folk ikke lenger føler seg ønsket i sitt eget land, burde ikke overmakten stoppe prosjektet som medfører dette og lytte til folket. Ta en reel avstemming, som ved valg av regjering. Slik at det norske folk føler seg hørt og sett.

Med dagens overmakt er det kun de rike som vinner og de fattige sitter igjen med en usosial og unødvendig tung hverdag der barna blir satt utenfor samfunnet fordi foreldre ikke lenger har råd til å tilby dem fritidsaktiviteter. Jo da, jeg så at det er forslag om 3,5 timers regel, men det hjelper lite når en familie som uten bompassering med nød og neppe klarer å betale sitt barns aktiviteter. Disse pengene må nå mor og far bruke på bom for å komme seg til og fra arbeid.

Les også

Prisen stiger for Ørebekk-Simo:Staten skal dekke beløp over 815 millioner

Les også

La bominntekter fra Hvaler gå til bedre veier i havgapet

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.