Ikke rart at Høyre og Frp står bak usosiale bompenger, utrolig at Ap sluker dem rått

– Hvor mange underskrifter mot bompenger som er samlet inn her i byen vet jeg ikke, men det er nok til at det for enkelte partier kan bli et ganske ubehagelig kommunevalg til høsten, mener Anders Kirkebø.

– Hvor mange underskrifter mot bompenger som er samlet inn her i byen vet jeg ikke, men det er nok til at det for enkelte partier kan bli et ganske ubehagelig kommunevalg til høsten, mener Anders Kirkebø. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Anders Kirkebø: – Bompengedebatten handler ikke om «at vi ikke vil ha veier», men om en avgift som kanskje er den mest usosiale som noen gang er innført.

DEL

Leserbrev

Søndag 10. mars hadde Hadia Tajik en svært god artikkel i Aftenposten som byens politikere generelt, og vår ordfører spesielt, bør lese. Fra denne kan jeg sitere «Det er ikke nok å sikre en omstilling til ren energi. Vi må også sikre at det blir en rettferdig omstilling». Og mens politikerne leser artikkelen, bør de tenke gjennom hva de egentlig stemte for da bompengesaken var oppe i kommunestyret. Det handler ikke om «at vi ikke vil ha veier» som det litt flåsete er blitt bemerket, men om en avgift som kanskje er den mest usosiale avgiften som noen gang er innført og skal innføres.

Folk flest ønsker miljøsatsing, men det må være en rettferdighet i omstillingen. At Høyre og Frp står bak dette, er ikke så rart. De er jo imot skatter som har en sosial fordeling, og for avgifter som rammer urettferdig. At Arbeiderpartiet følger opp og sluker dette bypakkeagnet rått er imidlertid utrolig.

Politikerne bør i forbindelse med høstens kommunevalg tenke over at det i Drammen (som er omtrent på størrelse med Fredrikstad) er samlet inn 30.000 underskrifter i protest mot bomringen. Hvor mange som er samlet inn her i byen vet jeg ikke, men det er nok til at det for enkelte partier kan bli et ganske ubehagelig kommunevalg til høsten.

Det er dessuten slett ikke for sent å stoppe innføringen av bompenger som våre politikere har forsøkt å lure oss til å tro.

Anders Kirkebø

Pensjonist

Kråkerøy

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags