Mona Vauger tar feil. I Bølingshavn ønskes alle velkommen

– Forslaget vi støtter utvider med 40 prosent flere plasser enn det havna har i dag, og vi støtter opp om ekstra 20 kommunale båtplasser. Denne utvidelsen skjer uten at vi ødelegger Bølingshavns flotte natur og kulturmiljø, skriver Ramm og Jones.

– Forslaget vi støtter utvider med 40 prosent flere plasser enn det havna har i dag, og vi støtter opp om ekstra 20 kommunale båtplasser. Denne utvidelsen skjer uten at vi ødelegger Bølingshavns flotte natur og kulturmiljø, skriver Ramm og Jones. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Thomas Ramm og John L. Jones, som står bak utbyggingsplaner i Bølingshavn, mener Mona Vauger, Ap, kom med «meget feilaktige påstander» i FB-intervju.

DEL

Leserbrev

I et stort oppslag 1.12. kommer Mona Vauger med meget feilaktige påstander om Bølingshavn. Hun hevder at havnen bærer preg av at private stenger allmennheten ute. I det reguleringsforslag vi nå har til behandling er det jo det motsatte som er tilfelle: Det foreslås ny flytebrygge med offentlige båtplasser ved kaien, ny offentlig kaifront og opparbeidet kaiområde, ny offentlig badestrand, ny uteplass med serveringsmuligheter. Eiendommen Svanen har i 40 år vært gjort tilgjengelig for allmennheten.

Fredriksstad Blads artikkel er forsøket på å snike inn en ny stor parkeringsplass på jordbruksområdet i Bølingshavn, blir fremstilt som en slags åpning av havna for allmennheten. Men alle vi som jobber for en balansert, åpen og inkluderende havn vet at det er å snu virkeligheten helt på hodet.

«Det er et stort behov for parkeringsplasser i Bølingshavn, som i dag bærer preg av at private stenger allmennheten ute. Flere parkeringsplasser i dette området vil gi allmennheten mulighet til å besøke området», foreslo Arbeiderpartiets Mona Vauger som vedtak.

Vauger forfekter med det en rovutbygging av området. Det er overraskende fra Ap. Det blir enda mer oppsiktsvekkende av at eieren av denne foreslåtte nye parkeringsplassen også jobber for å fjerne deler av parkeringsplassene som er planlagt for Svanen. Da blir det ikke engang flere plasser, og allmennheten får ikke bedre tilgang eller muligheter. Denne eieren har dessuten utarbeidet planer for å gjøre halvparten av Svanen til sin egen private strandparsell. Det er altså her det privatiseres – med Vaugers støtte.

Heldigvis fikk ikke forslaget flertall. Vi ser at det jobbes iherdig for å underbygge de samme feilaktige påstandene som detaljert er tilbakevist både i mediene og i informasjon til politikerne. Hensikten med planen vi støtter, er jo nettopp å skape en havn for alle, med plass til rekreasjon på stranden, friluftsaktiviteter og båtliv. Samtidig skal og må planen ta vare på havnas unike kultur og historie.

Å fjerne stranden, sprenge infrastrukturen på land, og asfaltere mest mulig er ikke det samme som å åpne for allmennheten. Og havnen vår blir ikke mer åpen av å fjerne et fantastisk seilermiljø for å presse inn noen titalls ekstra båtplasser. Det er enkelt å forstå at man vil ha mange flere bryggeplasser og parkeringsplasser, men konsekvensutredningen viser tydelig hvorfor det ikke lar seg gjøre.

Forslaget vi støtter utvider med 40 prosent flere plasser enn det havna har i dag, og vi støtter opp om ekstra 20 kommunale båtplasser. Denne utvidelsen skjer uten at vi ødelegger Bølingshavns flotte natur og kulturmiljø. I tillegg har planen en utvidet og forbedret offentlig kaifront. Og det har en offentlig badestrand. Det er dette som bygger et åpent og tilgjengelig Bølingshavn videre!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags