Gå til sidens hovedinnhold

Nei til boliger i Mørkedalen

Artikkelen er over 2 år gammel

Tre lokalsamfunnsutvalg protesterer mot boligbygging i Mørkedalen. De mener et svært mye brukt rekreasjonsområde vil bli ødelagt.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det ble 3. mai 2018 varslet oppstart av planarbeid for konsentrert småhusbebyggelse i Mørkedalen, langs Lisleby Allé. Det er tre lokalsamfunnsutvalg som har sitt nedslagsfelt i eller i nærheten av dette området: Cicignon, Lisleby og Trara lokalsamfunnsutvalg. På vegne av beboerne i disse områdene protesterer vi kraftig mot byggeplanene.

Mørkedalen med Bingedammen som et midtpunkt er en sentrumsnær skog med et mangfoldig dyre- og planteliv. Det er et viktig og svært mye brukt tur- og rekreasjonsområde i gangavstand for barnehager, skoler og beboere. Boligbygging i Mørkedalen vil ødelegge dette.

Det er besluttet å fortette i sentrale deler av Fredrikstad. Fortettingen bør imidlertid skje på allerede bebygde arealer og ikke i et ubebygget område som Mørkedalen. Med fortetting i bebygde områder er det særdeles viktig å ta vare på de få grønne lungene vi har. Mørkedalen er unik. Planene om utbygging er så vidt startet. La det bli med planene.     

Kommentarer til denne saken