Isegran er godt egnet for bobilparkering

Bobilkos på Værste: Men kapasiteten er sprengt og det er behov for en ny plass. Roar Sundbye har flere forslag, og holder en knapp på Isegran. På bildet fra juli i fjor: Kjell Ivar Bærheim, Solveig Bærheim, Gerd Wiig og Tor Flatebø, alle fra Sandnes.

Bobilkos på Værste: Men kapasiteten er sprengt og det er behov for en ny plass. Roar Sundbye har flere forslag, og holder en knapp på Isegran. På bildet fra juli i fjor: Kjell Ivar Bærheim, Solveig Bærheim, Gerd Wiig og Tor Flatebø, alle fra Sandnes. Foto:

Av

– I Fredrikstad finnes det en utmerket plass for bobilparkering i forbindelse med båthavna på Isegran, mener Roar Sundbye som selv er mangeårig bobileier.

DEL

Leserbrev 

I forbindelse med reportasje om bobilparkering i Fredrikstad kom det frem at det er behov for større plass. Det ville kanskje være en idé å kontakte Norsk Bobilforening med over 12.000 medlemmer om ønsker og behov før ny plass tilrettelegges. Plassen ved Bilextra er vel og bra, men kanskje ikke den beste med tanke på trygghet.

Det er en myte at bobilfolket ikke legger igjen valuta. Både byens forretningsliv og restaurantbransjen vil dra nytte av økt bobiltilstrømming til byen.

I Sverige, Danmark og Europa for øvrig åpnes mer og mer for bobilparkering (stellplatz) i blant annet båthavner. Her finnes strøm, vann og mulighet for vann/toalettømming. Det er i utgangspunktet disse behov en bobilturist har. I tillegg får båtfolket et gratis vakthold.

I Fredrikstad finnes det en utmerket plass i forbindelse med båthavna på Isegran. Her er det strøm, vann, og masse plass når båtene er på vannet, og en har en kort vei til maritim kultur, og restaurantlivet på brygga.

Andre plasser er tollbodplassen med fine omgivelser, eller området ute ved Vaterland. Bobilturister ønsker pene omgivelser.

Jeg ser at eier av Enhus camping klager over dårlig tilstrømming av bobiler, men en av grunnene til at folk kjøper bobil er at en vil ha friheten som dette livet gir. På en campingplass må en sjekkes inn (og noen steder ut), det er forholdsvis dyrt, og en betaler for flere servicetilbud enn en har behov for. En del campingplasser i Europa har skjønt dette, og anlagt en egen bobilplass i tilknytning til campingplassen.

Veldig bra at det endelig blir sett potensial med bobilturisme, og ikke bare blir tenkt på båtfolket, men til sist, ikke la overnattingsgebyrene blir for høye. Da vil nok mange kjøre videre, og droppe Fredrikstad.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags