Du kan ikke stenge Storgata selv om du bygger hus! Å, jo da, sa Grei

Stengt: Steinar Kleiven fabulerer rundt utbyggingen på Blomstertorvet og stengingen av Storgata i dette debattinnlegget.													             Foto: Geir A. Carlsson

Stengt: Steinar Kleiven fabulerer rundt utbyggingen på Blomstertorvet og stengingen av Storgata i dette debattinnlegget. Foto: Geir A. Carlsson

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

KommentarDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Det var en gang to herrer som hette Grei. Den ene Grei eide ikke et Blomstertorv, men det gjorde den andre Grei. Ja, ikke helt på riktig, men han representerte byens innbyggere, som eide Blomstertorvet. Så i en Fabel kan vi si at han eide Blomstertorvet.

En dag ringte Grei, han som ikke eide et Blomstertorv, til Grei som eide et Blomstertorv, og sa: «Jeg eier et lite hus ved siden av Blomstertorvet, og vil bygge litt større, så jeg trenger en liten bit av Blomstertorvet. Det blir bedre butikk om jeg får bygge litt større». «Nei, jeg tror ikke jeg vil ha noe forretningsbygg på Blomstertorvet», sa Grei som eide Blomstertorvet.

«Det skal ikke bli noe forretningsbygg», sa Grei som ikke eide et Blomstertorv.

«Jeg skal kalle det for et Litteraturhus».

«Så la gå, da», sa Grei som eide et Blomstertorv.

Så gikk det en tid, og så ringte Grei som ikke eide et Blomstertorv, til Grei som eide et Blomstertorv, og sa: «Jeg eier et lite hus ved siden av Blomstertorvet og vil bygge litt større. Det blir bedre butikk da».

«Tja, den har jeg hørt før», sa Grei som eide et Blomstertorv.

«Så la gå da sa», Grei som eide et Blomstertorv.

En dag da Grei som snart ikke lengre eide et Blomstertorv var ute og kjørte bil, måtte han stoppe i Storgata. Det var fordi en stor kran stengte veien. Han ringte til Grei som snart eier et Blomstertorv og sa: «Du kan ikke stenge Storgata selv om du bygger et hus».

«Å, jo da», sa Grei som snart eier et Blomstertorv.

«Har du glemt at du sa jeg fikk bygge en garasje til bilen min under Blomstertorvet, og det taket tåler ikke vekten av en kran?».

«Så la gå, da», sa Grei som snart ikke eier et Blomstertorv lengre.

Så gikk det en tid, og så ringte Grei som snart eier et Blomstertorv til Grei som snart ikke eier et Blomstertorv lengre, og sa at Fabel vil endre konsept og vil bygge litt større.

«Hva betyr et konsept da?», spør Grei som snart ikke eier et Blomstertorv lengre.

«Ikke bry deg om det, da», svarer Grei som snart eier et Blomstertorv.

«Tja, jeg vet ikke», svarer Grei som snart ikke lenger eier et Blomstertorv.

Og snipp, snapp, snute – så kan Fabel snart bygge ut ...

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.