– Laabak, det er ikke salamandere som velter Fredrikstads økonomi

Bjølstaddammen har flere år bak seg med dårlige forhold for dyrelivet. Bildet er fra 2013 da Fredriksstad Blad rapporterte om dårlig klekkeing av salamandere.

Bjølstaddammen har flere år bak seg med dårlige forhold for dyrelivet. Bildet er fra 2013 da Fredriksstad Blad rapporterte om dårlig klekkeing av salamandere. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Lino Lubiana, KrF i Fredrikstad, mener Bjørnar Laabak og Frp tilbyr «sjokolad til folket» og avviser et viktig tiltak for naturmangfold når han uttaler at salamanderen settes foran innbyggerne.

DEL

Leserbrev 

Vi må ha en seriøs løsning på salamander- og overvannsproblemet på Bjølstad.

Det er lån og kapitalkostnader på unødvendig kostbar ishall, stupetårn-flotterier, curlinghall-jålerier og andre Frpstøttede «sjokolad til folket»-forslag som gjør at Fredrikstad ikke har penger til naturmangfold, vedlikehold, tilstrekkelig hjemmesykepleie og helsesøstre på skolen, og ikke dette viktig bidraget til naturmangfold og løsning av en for langt kommet uløst overvanns problem.

Laabak etterlater et inntrykk av at vi ikke må gjøre noe med Bjølstaddammen. Selv med hans «flytte 150 salamander og fylle igjen med hvasomhelst» vil det fortsatt være et overvannsproblem som må løses og som koster penger. Hva vil ikke det koste, og vi har fortsatt ingen faglig fornuftig løsning? Utredning av flytteløsning vil jo også koste penger.

Frp har stadig noen politiske «superlim»-løsninger som ved nærmere ettertanke ikke er noen løsning.

Frp har stadig noen politiske «superlim»-løsninger som ved nærmere ettertanke ikke er noen løsning. Henning Aal og MDG har et poeng i en spesifisering av hva fem millioner kroner skal brukes til, men vi må ha en faglig støttet salamander- og overvannsløsning som det er nå er bred enighet om.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags