Venstre er glad Bjølstaddammen reddes

Det var i januar 2012 Bjølstaddammen ble tappet ned fordi det var lekkasje i demningen. Nå ser det endelig ut til at dammen vil bli permanent reddet.

Det var i januar 2012 Bjølstaddammen ble tappet ned fordi det var lekkasje i demningen. Nå ser det endelig ut til at dammen vil bli permanent reddet. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Klassisk naturvern kommer ofte i skyggen av klimadebatten for tiden. Men begge områder er viktige, skriver Trond Svandal, Venstre, i glede over at politikerflertallet i Fredrikstad vil redde Bjølstaddammen.

DEL

Leserbrev

Endelig ser det ut til at en skamplett på naturvernet i Fredrikstad kan finne en permanent løsning. Endelig har rehabiliteringen av Bjølstaddammen kommet på politikernes bord. Venstre støtter helhjertet at det bevilges penger til restaurering av dammen, og at de unike livsvilkårene for storsalamanderen kan reddes.

Det blir en betydelig utgift å restaurere dammen. Men etter at kommunen overtok vedlikeholdsansvaret på 1990-tallet, hviler det også et stort ansvar på oss i fellesskap. Dessuten må det være helt klart at Fredrikstad har et særskilt nasjonalt ansvar for bevaringen av dammen, og sikre den unike biotopen. Knapt noe sted er bestanden av truet storsalamander så stor som her.

Klassisk naturvern kommer ofte i skyggen av klimadebatten for tiden. Men begge områder er viktige. Vi lever i en tid med stort press på verdens artsrikdom, og derfor ville det være en ulykke om Fredrikstad ikke klarte å oppfylle det ansvaret vi har her.

Flere dammer i distriktet, blant annet Bratlidammen, har lidd stort denne tørkesommeren. Derfor bør vi også vurdere flere tiltak for å sikre god kartlegging, og sikre truet artsmangfold andre steder i kommunen. Dette ansvaret for naturen må vi som kommune ta.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags