Bilfritt sentrum, er det tanker som dukker opp etter et par glass rødvin?

Ina Tangen snakket i FB-intervjuet varmt om sykkelring rundt byen og bilfritt sentrum. –  Om du ikke klarer å integrere bruken av bil i sentrum, klarer du ikke å få et levedyktg område hvor næringslivet skal overleve, er tilbakemeldingen fra Steinar Kleiven.

Ina Tangen snakket i FB-intervjuet varmt om sykkelring rundt byen og bilfritt sentrum. – Om du ikke klarer å integrere bruken av bil i sentrum, klarer du ikke å få et levedyktg område hvor næringslivet skal overleve, er tilbakemeldingen fra Steinar Kleiven. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Steinar Kleiven mener Ina Tangen, nyansatt byutvikler i Cicyplan, er på ville veier når hun sier vi ville fått et mer yrende byliv uten bilene.

DEL

Leserbrev

Hei Ina Tangen.

Klarer du å følge tankerekken for en person som skal forflytte seg fra A til B? Jeg er ikke helt sikker på at du klarer det?

Selvfølgelig er det flott at et område hvor folk ferdes ikke har hinder. Paris og andre storbyer som har kollektivtrafikk som fungerer, kan ha områder uten biltrafikk, men å overføre det til Fredrikstad, det blir fort litt drømmescenario. Når jeg leser om mennesker som beskriver Fredrikstad som bilfritt i sentrum, undrer jeg i hvilke fora disse tanker dukker opp. Er det etter et par glass rødvin på en av våre hyggelige restauranter, eller er det på et mer militant miljømøte?

Selv bor jeg på Kråkerøy. Kollektivtrafikk til sentrum eksisterer ikke, og vi er ikke alene i kommunen om dette. Men hvorfor er bilen blitt hovedfienden til miljøfundamentalister og andre? Det er bilen som har gjort at dine foreldre og andre har fått mulighet til å besøke venner og familie og fritt reise omkring i vårt land uten å spørre andre om det passer eller om det er lov. Nå virker det som at alle disse mulighetene skal begrenses og beskattes: Er dette slik vi vil at et demokratisk og fritt samfunn skal være i fremtiden?

Ina Tangen, om du ikke klarer å integrere bruken av bil i sentrum, klarer du ikke å få et levedyktg område hvor næringslivet skal overleve. Og da har du heller ikke et område hvor du og dine venner kan ta et glass rødvin og å sitte å filosofere over fremtiden.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags