Kommunen bør bidra til båt med undervannskamera

Familien til savnede Svein Greaker Bellmanns (60) har lett der de har kommet til. I dette innlegget blir kommunen utfordret til å være med å skaffe utstyr til søk under vann. Foto:  Geir A. Carlsson/Privat

Familien til savnede Svein Greaker Bellmanns (60) har lett der de har kommet til. I dette innlegget blir kommunen utfordret til å være med å skaffe utstyr til søk under vann. Foto: Geir A. Carlsson/Privat

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Haldor Holm har et klart mål med dette innlegget: Å vekke noen politikere som kan få kommunen til å bidra til beredskapsbåt med undervannsrobot.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Pårørende av savnede Svein Greaker Bellmann har startet en aksjon for å samle inn penger for å anskaffe en beredskapsbåt med undervannsrobot for å kunne lete etter savnede personer. Aksjonen er prisverdig og jeg håper at flest mulig bidrar til å få dette på plass.

Men – det er et stort spørsmål: Hvor er Fredrikstad kommune? Dette bør være en kommunal oppgave. Hvorfor har ikke dette vært på plass allerede? Utstyret koster ca.: to millioner, i tillegg bemanning og vedlikehold. Båt og utstyr tenkes brukt av brannvesenet som er et kommunalt organ, i tillegg til eventuelle private søkegrupper.

Satt opp mot kunst for 36 millioner på brygga ved biblioteket eller andre utgiftsposter, for eksempel Tall Ships Races, burde man anskaffe båten umiddelbart. I det minste ta utgiftene for drift og vedlikehold. Håpet er at dette innlegget vekker noen politikere i bystyret som kan ta dette opp til debatt. Det blir borte barn og voksne hvert eneste år på grunn av drukning.

Når tragedien er et faktum, kan man hjelpe de etterlatte ved at deres kjære blir funnet og at man har et sted å gå for å minnes.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken