Gå til sidens hovedinnhold

Hvorfor drar Ap frem 22. juli?

Artikkelen er over 3 år gammel

– Arbeiderpartiet hadde selv det fulle og hele ansvar for sikkerheten. Hvorfor drar partiet frem 22. juli ved enhver anledning, spør Astrid Eriksen. Hennes sympati går til Sylvi Listhaug.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I fare for «slag» og «spark» fra enkelte Ap-politikere her i Fredrikstad, må jeg virkelig undres over enkelte ting. Hvorfor i all verden drar Ap frem 22. juli i enhver anledning, en dag hvor alle hendelser er deres eget fulle og hele ansvar. Han som sto øverst og var ansvarlig for Norge, trygghet, beredskap o.s.v. og som fullstendig brøt sammen, var Ap-statsminister.

En person parkerte i fred og ro en varebil som var lastet med en udetonert bombe utenfor regjeringskvartalet. Ansvaret for sikkerheten hadde Ap. Bilen fikk stå der uten at noen reagerte, selv om det ikke var lov til å parkere der. Helt uforstyrret spaserte personen bort til en bil han hadde parkert et annet sted, detonerte bomben og fikk kjøre helt uten å bli stoppet på vei til Utøya.

Der ble fergeføreren beordret til å kjøre ham ut til øya hvor han begynte å skyte vilt rundt seg. Politiberedskapen var lik null. Mange ungdommer ble skutt, lemlestet og ødelagt for livet. Hvem husker vel ikke den lille gummibåten full av bevæpnede politimenn som holdt på å synke? Hadde politiberedskapen vært på stell og ansvaret rundt regjeringskvartalet vært på stell, tror jeg ikke at alt det grusomme ville ha hendt i det hele tatt.

Jeg kan faktisk ikke erindre at de tre med det store ansvaret noensinne sa: «UNNSKYLD». Listhaug sa «beklager»  hele 16 ganger. Støre mener Listhaugs unnskyldning ikke holder mål! Forlanger han at hun skal gå ned på kne for ham? Sanner og Solberg har beklaget. Solberg vil ikke akseptere at Stortinget skal bestemme hvem som skal sitte i hennes regjering. Det har hun aldeles rett i og rett til å bestemme selv!

Tenk om Norge blir pådyttet en Jonas Gahr Støre eller en Knut Arild Hareide som statsminister, partier som det norske folk ikke vil ha og som de viste klart til ved siste stortingsvalg. Jeg ønsker virkelig Erna Solberg lykke til videre med den gode jobben hun gjør.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.