Laabaks løsning for fosterhjem er elendig for Fredrikstad

Siri Martinsen mener Høyre er ute etter å slå politisk mynt på fosterhjemssaken.

Siri Martinsen mener Høyre er ute etter å slå politisk mynt på fosterhjemssaken. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Jorulf Laabak og Høyre kutter 68 milioner i årets budsjett og foreslår å buke penger på å finansiere regjeringen. Det er en elendig løsning for Fredrikstad, skriver Siri Martinsen i debatten om hvordan kommunen bør skaffe fosterhjem.

DEL

Leserbrev 

Jorulf Laabak og Høyre vil bidra til å finansiere regjeringens skattekutt, de burde heller satt seg på toget til Oslo og gjort dem oppmerksom på våre utfordringer.

Jorulf Laabak gir kraftig kritikk til Arbeiderpartiet for ikke å støtte deres interpellasjon i oppvekstutvalget. Det er tydelig en strategi Jorulf Laabak og Høyre nå kjører for å fremheve seg selv, annet kan det ikke være - for forslaget holder ikke mål.

For det første har vi pr i dagikke mangel på besøkshjem, støttekontakter eller tilsynsførere. Vi har med jevne mellomrom åpent hus for å rekruttere flere. Da annonserer vi i Fredriksstad Blad med åpent infomøte. Dette foregår på kveldstid og det har vært godt oppmøte på disse kveldene.

Vi prøver alltid i akuttsituasjoner å bruke familie eller nettverk for plassering. Det samme vurderer vi når det er snakk om ny omsorgsbase for barnet ved omsorgsovertagelse.

Beredskapshjem er det det statlige barnevernet (Bufetat) som rekrutterer og godkjenner. Beredskapshjem brukes i akuttsituasjoner hvor den kommunale barneverntjenesten kontakter Bufetat sin akutt-telefon for å få beredskapshjem. Det er altså ikke den kommunale barneverntjeneste/ kommunen som rekrutterer beredskapshjem. Det er Bufetat som rekrutterer fosterhjem, og sørger for opplæring (PRIDE kurs).

Vi har som en lavinntekts- kommune ingen planer om å finansiere regjeringen som Jorulf Laabak og Høyre foreslår.

Det er i utgangspunktet ingenting i veien for at vi har en lokal rekrutteringskampanje, men det betyr at Fredrikstad kommune i prinsippet finansierer noe som er et statlig ansvar.  Vi bidrar gjerne til statlige oppgaver, men da må det også følge med penger.

Arbeiderpartiet jobber for at barn som er utsatt for omsorgssvikt, overgrep eller har adferdsproblemer må få hjelp i riktig tid. Vi vil ha et nært samarbeid mellom barnevern, skole, barnehager og familier for å gi barn hjelp når de trenger det.

Vi har som en lavinntektskommune ingen planer om å finansiere regjeringen som Jorulf Laabak og Høyre foreslår, ei heller kutte 68 millioner som Høyre ønsket i årets budsjett. En dårlig løsning for Fredrikstads befolkning!

Dette er en for viktig sak til at Høyre skal slå billig politisk mynt på den. Forslaget krever finansiering – og pengene må eventuelt tas fra andre steder. Da er det bedre at staten tar ansvar for å fullfinansiere noe som faktisk er et statlig ansvar.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags