Siri Martinsen: Jorulf Laabak overtolket mitt innlegg om barnevernet

Siri Martinsen: –  Det som er bekymringsfullt er at Høyre på landsbasis strekker den økonomiske strikken så hardt at den på flere områder nå er på vei til å smelle tilbake.

Siri Martinsen: – Det som er bekymringsfullt er at Høyre på landsbasis strekker den økonomiske strikken så hardt at den på flere områder nå er på vei til å smelle tilbake. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Vi er ikke stolte av røde tall, men bildet er litt mer nyansert enn hva Høyre slår i bordet med, skriver Siri Martinsen, Ap, til Jorulf Elias Laabak, Høyre i debatten som startet da Ingjerd Schou mente Fredrikstad svikter de sårbare barna.

DEL

Leserbrev

Fredrikstad Høyres Jorulf Laabak overtolker mitt innlegg om situasjonen i barnevernet i Fredrikstad.

Budskapet i mitt innlegg var at vi ikke er stolte av røde tall, men at bildet er litt mer nyansert enn hva Høyre slår i bordet med – og at det gjøres forbedringsarbeid på flere områder. Et eksempel på det var da vi avsatte midler til investering av PCer slik at alle besøk kan føres direkte inn i systemet, så vi til enhver tid har reell oversikt over hva som er situasjonen, samt at vi øker effektiviteten ved å unngå «dobbeltarbeid». Denne investeringen ble avsatt av Arbeiderpartiet og våre samarbeidspartier da vi disponerte overskuddet for 2017 – hvor var Høyre da?

I mitt forrige innlegg pekte jeg på skillelinjer i politikken. Det er en realitet at Arbeiderpartiet ønsker å satse mer på fellesskapet enn hva Høyre ønsker. Dette ser vi blant annet eksempler på i statsbudsjettet, hvor Arbeiderpartiet prioriterte fire milliarder mer til kommunene, og hvor det for Fredrikstad sin del ville bety om lag 40 millioner mer. Politikk handler om hvordan vi skal prioritere fellesskapets penger, og for meg er det en ærlig sak at Høyre ønsker å prioritere skattekutt til de som har mest, men da bør de også være ærlige nok å si hva som er den reelle konsekvensen av slike kutt.

Når vi behandler budsjett i Fredrikstad, har Høyre ingen flere penger i budsjettet enn hva de øvrige partiene har, tvert imot har de mindre fordi de ønsker å redusere inntektene gjennom å redusere eiendomsskatten. Det regnestykket går ikke opp dersom de ønsker flere og bedre tjenester. For å ta oppvekstseksjonen som eksempel ønsker Fredrikstad Høyre å kutte over 15 millioner i 2019. Hvor skal Høyre kutte? Jeg har etterspurt svar flere ganger, og har ennå ikke fått det.

Om lag tusen mennesker flytter til Fredrikstad i året, det er vi veldig glade for. Det gir oss muligheter, men det betyr at å sammenlikne tall fra flere år tilbake i tid er urimelig. Folk krever mer av kommunen enn før, ønsker flere, bedre og mer fleksible tjenester. Derfor må vi stadig jobbe med forbedringer, og ordet ‘forbedringsarbeid’ ser tilsynelatende ut å ofte være svaret til Fredrikstad Høyre. La meg da si det klart en gang for alle; forbedringsarbeid er vi alle for.

For å ta oppvekstseksjonen som eksempel ønsker Fredrikstad Høyre å kutte over 15 millioner i 2019. Hvor skal Høyre kutte?

Det gjøres en fantastisk innsats i Fredrikstad, dyktige medarbeidere med stor kapasitet og kreativitet utvikler og jobber for smartere løsninger hver eneste dag. Det er derfor ikke nok at Arbeiderpartiet bevilger fire milliarder mer til kommunene for å løse fremtidens utfordringer, vi må være klare på at disse utfordringene må vi også løse igjennom utvikling og omdisponeringer lokalt. Utvikling og investering i teknologi, samt kompetanseheving er ikke gratis, det krever også omdisponeringer og økonomiske prioriteringer for å møte fremtiden. Det som er bekymringsfullt er at Høyre på landsbasis strekker den økonomiske strikken så hardt at den på flere områder nå er på vei til å smelle tilbake. Og det merkes ute i kommunene – det er det liten tvil om.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags