Økt barnetrygd gir ikke mer til de fattigste

– Fredrikstad ligger over gjennomsnittet i antall familier som går under fattigdomsgrensen. Endringen hadde vært en merkbar forbedring for disse familiene.

– Fredrikstad ligger over gjennomsnittet i antall familier som går under fattigdomsgrensen. Endringen hadde vært en merkbar forbedring for disse familiene. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Fordi barnetrygd trekkes fra sosialstønad i stedet for å bli utbetalt til familiene, gir ikke økt trygd effekt for de fattigste. Frank Andreassen vil ha ordningen fjernet.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det har vært mye fokus på barnetrygd i statsbudsjettet for 2019. KrF har gjennom forhandlinger fått til en økning på 1000 kroner pr. år. Barnetrygden har stått stille siden 1996 og det var på høy tid med en justering. Men dette hjelper ingen ting. De mest fattige barna som lever i hjem med sosialhjelp som eneste inntektskilde sitter igjen med null kroner av dette. Årsaken er regelen om at barnetrygden skal regnes som inntekt ved beregning av sosialhjelp. Derimot får høyinntektsfamilier enda mer å sette inn på sparekontoen til barna. KrF bruker fattige barn som begrunnelse for justeringen, men det aller meste går altså til familier som har det de trenger.

Men flere kommuner (66) har vedtatt at barnetrygden ikke skal regnes med som inntekt og i disse kommunene får altså familiene barnetrygd som tillegg til inntekten som alle andre. Fredrikstad gjorde dette i juli i år som en håndsrekning til de som trenger det mest, men det er på tide at det blir en fast ordning. SV har prøvd å få til dette som en nasjonal ordning, men foreløpig uten å lykkes.

Fredrikstad ligger over gjennomsnittet i antall familier som går under fattigdomsgrensen og dette hadde vært en merkbar forandring for disse familiene.

Fredrikstad kommune hadde i 2017 et overskudd på 150 millioner kroner. 10 millioner burde bli brukt til å finansiere dette. Ap, Sp, MDG, BYM, SV og KrF bør sørge for at dette blir vedtatt i budsjettet for 2019 som en julegave til de som trenger det aller mest i byen.

Frank Andreassen

Medlem av Bymiljølista

Fredrikstad

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken