Gå til sidens hovedinnhold

SV klager på private og tar ikke selv ansvar for vinglete barnehagepolitikk

Artikkelen er over 3 år gammel

– Ansvaret for den vinglete barnehagepolitikken, og mistenkeliggjøringen av private barnehageeiere, må SV ta på egen kappe, skriver adm. dir. Arild M. Olsen i Private Barnehagers Landsforbund til sak om utbytte i private barnehager.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I Fredriksstad Blad onsdag 6. september benytter SV nok en gang anledningen til å henge ut private barnehageeiere.  Disse eierne har bidratt til barnehageplasser nok til alle, og driver virksomheter som gjennomgående leverer et tilbud foreldrene er særdeles fornøyde med og som gir ansatte gode arbeidsplasser med konkurransedyktige lønns- og arbeidsvilkår.

PBL (Private Barnehagers Landsforbund) har gjentatte ganger tilbakevist SVs påstander, men mot bedre vitende fortsetter de å skape et inntrykk av en barnehagesektor i full krise.

Barnehagedriver Helle Soos i Trollklubben barnehage AS beskriver i avisa at hun føler seg uthengt av partiet som har vært en svært sentral premissleverandør for den barnehagesektoren vi har i dag.

Men ikke nok med at SV rakker ned på private barnehageeiere som de selv har invitert inn i sektoren. SV-politiker Camilla Eidsvold får seg også til å si at vi i PBL «har et ansvar for å ta tak i denne problemstillingen slik at de seriøse ikke føler seg mistenkeliggjort».

Vi i PBL tar gjerne ansvar, og vi bidrar gjerne med løsninger som gir enda bedre barnehager for barna, foreldrene og de ansatte. Men ansvaret for den vinglete barnehagepolitikken, og mistenkeliggjøringen av private barnehageeiere, må SV ta på egen kappe.

Kommentarer til denne saken