Regjeringen tar ikke ansvar for økte barnehagekostnader

Torbjørn Røe Isaksen, den forrige kunnskapsministerheren, varslet at Regjeringen ville øke bemanningen i barnahagene under sitt besøk ved Gråtass barnehage i 2014 . Arkivfoto: Erik Hagen

Torbjørn Røe Isaksen, den forrige kunnskapsministerheren, varslet at Regjeringen ville øke bemanningen i barnahagene under sitt besøk ved Gråtass barnehage i 2014 . Arkivfoto: Erik Hagen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Siri Martinsen, oppvekstutvalget i Fredrikstad, svarer stortingsrepresentant Ingjerd Schou: – Dere kan ikke sitte på Stortinget og bestemme hva vi skal gjøre i Østfold uten å ta ansvar for konsekvensene.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Ingjerd Schou fra Høyre fremmer regjeringens forslag om å styrke kompetanse og bemanning i barnehagene og sier at dette er bra for Østfold. Nei Ingjerd, dere kan ikke sitte på Stortinget og bestemme hva vi skal gjøre i Østfold uten å ta ansvar for konsekvensene. Det har sin pris å prioritere skattelette fremfor velferd.

For Fredrikstad utgjør bemanningsnormen 40 millioner, for Sarpsborg utgjør det 50 millioner kroner.

Dette er penger vi ikke har. Vi kan prioritere dette, men da må pengene tas fra andre steder og da spør jeg deg, skal det tas fra barnevern? Jordmødre, familieveiledning?  Vi sliter allerede med våre budsjetter grunnet flere løfter fra regjeringen som ikke finansieres. Vi kan tenke seksjonsovergripende og hente midler fra teknisk eller kultur, men da vil konsekvensene være flere huller i veiene, mer vedlikeholdsetterslep og innen kultur er vi i Fredrikstad av de i landet som bruker minst på dette. Helse og velferd sliter med det samme som oss i oppvekst, regjeringen styrer økonomien uten at det følger midler.

For de private barnehagene kan dette bety «kroken på døra» de får ikke tilskudd fra kommunene til dette før det har gått to år. Det er en ærlig sak å prioritere skattekutt fremfor velferd, men da må dere også peke på konsekvensene.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags