Ap vil ha helårsdrift i kommunale barnehager i Hvaler

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Wenche Wroldsen klager over at Hvaler Arbeiderparti ikke fikk de borgerlige partiene med på å ha sommeråpent i de kommunale barnehagene.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hvaler Arbeiderparti vil at de kommunale barnehagene skal ha det samme tilbudet som det den private barnehagen på Huser tilbyr. Vi har fire flotte barnehager i Hvaler, og likhetsprinsippet bør gjelde når det gjelder tilbud ut til brukere av tjenesten!

I kommunestyret 14.02.19 fremmet Hvaler Arbeiderparti: Hvaler kommune skal være en kommune som tilrettelegger for barnefamilier. Hvaler kommune holder alle de tre barnehagene åpne gjennom hele sommeren 2019, og i fremtidige somre, slik det har vært praktisert gjennom mange år. Brekke barnehage, Hauge barnehage og Asmaløy barnehage skal ikke sommerstenges. Brukere av denne tjenesten har behov for å ha barna i barnehagen, spesielt om sommeren da flere av våre brukere har travle dager på jobb i en feriekommune som Hvaler. Barnehagen skal ha åpent like mange timer på dagen om sommeren som ellers i året.

Dette ønsker ikke Hvaler Høyre, Frp, MDG og uavhengig eller Hvaler styrbord. De stemte imot dette forslaget fra Hvaler Arbeiderparti! Det betyr, det er kun Huser barnehage som har sommeråpent, og kun én kommunal barnehage. Det er noe Hvaler Arbeiderparti er imot! Men tapte denne gangen, dessverre.

Hvaler Arbeiderparti vil opplyse innbyggere og brukere av tjenestene i kommunen om at det ikke er rådmannen som bestemmer hvordan tjenestetilbudet skal være i vår kommune, men kommunestyret og de politiske partiene. Og flertallet bestemmer, slik er demokratiet.

Er det dette dere har stemt på ved kommunevalget sist? En kommune som sier nei til helårs åpne barnehager og som bygger ned tilbudet til fremtiden vår, det vil si barna våre!

Hvaler Arbeiderparti vil fortsatt arbeide for at Hvaler kommune skal være en attraktiv kommune å bosette seg i for unge barnefamilier fremover, og oppfordrer innbyggere i Hvaler til å følge med på hva som skjer i kommunestyret fremover.

Wenche Wroldsen

Kommunestyremedlem Hvaler Arbeiderparti


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken