Politikere har abstrakt forhold til barnefattigdom

Foto: Colourbox

Foto: Colourbox

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Bjørn Dalen om barnefattigdom: – Problemet er nok at nesten alle i posisjoner, uavhengig av parti, har et abstrakt forhold til barnefattigdom. Det gjelder jo ikke deres barn.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Folketallet i Fredrikstad øker og hovedårsaken er økt innvandring. Arbeidsinnvandring er lite problematisk for har folk arbeid, er de som regel positive bidragsytere til samfunnet.

Byen har ønsket flyktninger velkomne, men har vel ikke tatt innover seg omstillinger og kostnader dette fører med seg. Barnefattigdommen er spesiell stor fra grupper som kommer fra Afrikas Horn, Midtøsten og Afganistan.

Dersom de velstående lar barna gå på private skoler kan vi på sikt få parallelle samfunn som ingen egentlig ønsker.

Vi kan med stor sikkerhet si at barnefattigdommen vil øke med økt innvandring, det blir ikke uten videre sykepleiere eller lærere av dem som kommer. Når vi i tillegg vet at sju av ti jobber blir formidlet gjennom venner og forbindelser, så blir det vanskelig å konkurrere på det åpne markedet som utgjør ca 30 prosent.

Etter krigen forsto politikerne at barnefamilier kunne ha det trangt og i Oslo innførte de skolefrokost. Jeg tror politikerne i Fredrikstad må ta noen håndfaste grep rettet mot barnefattigdom. Et direkte virkende og enkelt grep er å innføre varm lunsj til alle skolebarn, skikkelig ernæring er en forutsetning for god læring.

Det er også viktig for på sikt å dempe klasseskillene, dersom de velstående lar barna gå på private skoler kan vi på sikt få parallelle samfunn som ingen egentlig ønsker.

Fredrikstad kommune har ikke ansvar for jordkabler til Hvaler, det må være netteiers ansvar. Når vi sier ja til flyktninger, har vi et spesielt ansvar for at barna får en god start i byen. Problemet med å få gjort noe med dette er nok at nesten alle i posisjoner, uavhengig av parti, har et abstrakt forhold til barnefattigdom. Det gjelder jo ikke deres barn.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.